ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ξεκινά η διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – Φαβορί η Ρ.Μετσόλα

Μόνο η ομάδα της Αριστεράς (GUE) πρότεινε ως υποψήφια για Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την Ιρένε Μοντέρο από την Ισπανία (Podemos)

Ξεκινά η διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – Φαβορί η Ρ.Μετσόλα

Η εναρκτήρια Σύνοδος του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, ξεκινάει στο Στρασβούργο τις εργασίες της με την εκλογή προέδρου και δεκατεσσάρων αντιπροέδρων.

Η Μαλτέζα Ρομπέρτα Μέτσολα, 45 ετών από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, είναι η επικρατέστερη υποψήφια για να επανεκλεγεί για μια δεύτερη θητεία 2,5 ετών Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Αξίζει να παλεύει κανείς για την Ευρώπη», δήλωσε η Μαλτέζα υποψήφια, λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας. «Θέλω να βοηθήσω να χτίσουμε μια καλύτερη Ευρώπη», πρόσθεσε η Μέτσολα, ζητώντας την εμπιστοσύνη και την ψήφο των ευρωβουλευτών για άλλα 2,5 χρόνια.

Μόνο η ομάδα της Αριστεράς (GUE) πρότεινε ως υποψήφια για Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την Ιρένε Μοντέρο από την Ισπανία (Podemos) για να ανταγωνιστεί την υποψήφια από την ομάδα του ΕΛΚ, Ρομπέρτα Μέτσολα.

Η απουσία εναλλακτικών υποψηφίων από την πολιτική ομάδα των Σοσιαλιστών και των Φιλελευθέρων (Renew Europe), αλλά και από την ομάδα των Πρασίνων, αντανακλά την επιθυμία αυτών των φιλοευρωπαϊκών πολιτικών ομάδων να σεβαστούν τη συμφωνία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 27ης Ιουνίου, για την κατανομή των κορυφαίων ευρωπαϊκών αξιωμάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι μυστική και χρειάζεται απόλυτη πλειοψηφία για την εκλογή Προέδρου, δηλαδή 361 ψήφοι από τους 720 που είναι το σύνολο των ευρωβουλευτών του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.