ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Το πιο αστείο στις «δημοσκοπήσεις» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ερωτώνται και οι νεοδημοκράτες αν «πρέπει να είναι υποψήφιος;»!
prodeals.gr

Λουσί Καστέ: Η πρόταση του Νέου Λαϊκού Μετώπου για πρωθυπουργό της Γαλλίας

Τα κόμματα του αριστερού συνασπισμού στη Γαλλία έφτασαν σε συμφωνία για πρόσωπο κοινής αποδοχής

Λουσί Καστέ: Η πρόταση του Νέου Λαϊκού Μετώπου για πρωθυπουργό της Γαλλίας

Ο αριστερός συνασπισμός του Νέου Λαϊκού Μετώπου στη Γαλλία, που κατέκτησε την πλειοψηφία των εδρών στο κοινοβούλιο στις πρόσφατες εκλογές, ανακοίνωσε τη συμφωνία του να προτείνει την Λουσί Καστέ στον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για τη θέση του πρωθυπουργού. 

Η Καστέ είναι γνωστή για το έργο της στην καταπολέμηση της φορολογικής και οικονομικής απάτης και την υπεράσπιση των δημόσιων υπηρεσιών.

Η Καστέ έγινε για πρώτη φορά γνωστή στο ευρύ κοινό, όταν εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης για το σκάνδαλο με τις εταιρείες συμβουλευτικών υπηρεσιών με τον πρώην υπουργό Δημόσιας Διοίκησης, Στάνισλας Γκερίνι.

Απόφοιτη του διάσημου Πανεπιστημίου Sciences Po και του London School of Economics, πρώην φοιτήτρια της ENA (Σχολή Δημόσιας Διοίκησης), βρήκε την πρώτη της δουλειά στο γαλλικό υπουργείο Οικονομικών πριν ενταχθεί στην Tracfin, τη μονάδα καταπολέμησης του ξεπλύματος χρήματος του υπουργείου.

Μετά τις αποτυχίες της Ουγκέτ Μπελό και της Λοράνς Τουμπιανά, η Λουσί Καστέτς θα μπορούσε το άτομο που θα ενώσει την αριστερά για τον πρωθυπουργικό θώκο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.