ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Mήνυμα E.Μακρόν: «Δεν θέλω να παραδώσω στη Λεπέν τα κλειδιά της εξουσίας»

Ο Γάλλος πρόεδρος εξήγησε γιατί αποφάσισε πρόωρες εκλογές

Mήνυμα E.Μακρόν: «Δεν θέλω να παραδώσω στη Λεπέν τα κλειδιά της εξουσίας»

Ο Εμανουέλ Μακρόν επιβεβαίωσε τη λογική πίσω από την κίνηση υψηλού πολιτικού ρίσκου της προκήρυξης πρόωρων εκλογών σε δημόσια ομιλία. Όπως ανέφερε, ήταν «μια τελευταία προσπάθεια για να αποτρέψει την ακροδεξιά από την εξουσία».

Ο Γάλλος Πρόεδρος ανακοίνωσε τη διάλυση της Εθνοσυνέλευσης και την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ακολουθώντας την ήττα του κόμματός του από τον «Εθνικό Συναγερμό» στις ευρωεκλογές.

Το κόμμα της Μαρίν Λεπέν επικράτησε με 31,4% έναντι 14,4% της παράταξης του Μακρόν, εδραιώνοντας τη θέση του ως πρώτο κόμμα στη Γαλλία και στο ευρωκοινοβούλιο.

Πολλοί θεωρούν ότι η απόφαση του Μακρόν μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική για εκείνον και το κόμμα του, αλλά και να ωφελήσει τη Μαρίν Λεπέν, ανοίγοντας την πόρτα για την εξουσία στη Γαλλία.

Οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν αυτές τις ανησυχίες, δείχνοντας την ακροδεξιά πρώτη και με διαφορά, και τον Μακρόν ως τρίτο κόμμα, πίσω από το «Λαϊκό Μέτωπο», τη συμμαχία των Σοσιαλιστών, της Ανυπότακτης Γαλλίας του Μελανσόν, των Οικολόγων και των Κομμουνιστών.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Μακρόν υπεραμυνόμενος της απόφασής του, κάλεσε σε συσπείρωση κατά της Λεπέν, λέγοντας: «Δεν θέλω να τους δώσω τα κλειδιά της εξουσίας το 2027», αναφερόμενος στις επόμενες προεδρικές εκλογές και απορρίπτοντας την πιθανότητα παραίτησης.

«Με το 50% του λαού να ψηφίζει υπέρ των άκρων, δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα διαφορετικό. Ο κόσμος θα έλεγε ότι είμαι εντελώς αποσυνδεδεμένος», δήλωσε, σηματοδοτώντας την έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η εκτίμηση του Μακρόν, όπως αναφέρεται σε προηγούμενες αναλύσεις, είναι ότι οι πολίτες θα συσπειρωθούν εναντίον της Λεπέν και θα τον υποστηρίξουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.