ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ν.Τουσκ: Διαφωνεί με την ΕΕ για την πιθανή αποβολή της Ουγγαρίας από τη Συνθήκη Σέγκεν

«Δεν πρέπει να απομακρύνουμε τους Ούγγρους από την Ένωση» δήλωσε ο Πολωνός πρωθυπουργός

Ν.Τουσκ: Διαφωνεί με την ΕΕ για την πιθανή αποβολή της Ουγγαρίας από τη Συνθήκη Σέγκεν

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα πρέπει καν να εξετάσει το ενδεχόμενο αναστολής της Ουγγαρίας από τη συμμετοχή της στη Συνθήκη Σέγκεν, ως απάντηση στη χαλάρωση των κανόνων έκδοσης βίζας από τη Βουδαπέστη για Ρώσους και Λευκορώσους, δήλωσε ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ.

«Όπως γνωρίζετε, η αναστολή μιας χώρας από τον Χώρο Σένγκεν είναι το πρώτο βήμα για την αναστολή της από την ΕΕ» είπε σε δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε στο TVP Info.

«Θα ήμουν προσεκτικός με τις δηλώσεις για την αναστολή χωρών από την ΕΕ» είπε ο Τουσκ, προσθέτοντας ότι η Ευρώπη «δεν πρέπει να απομακρύνει τους Ουγνάριους από τον εαυτό της».

Υπενθυμίζεται ότι η Ουγγαρία αποφάσισε να διευκολύνει τις προϋποθέσεις έκδοσης βίζας για τους πολίτες οκτώ χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και της Λευκορωσίας.

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ισχυρίστηκε ότι η κίνηση της Ουγγαρίας θα διευκόλυνε την είσοδο των «Ρώσων σαμποτέρ» στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάθε κράτος μέλος έχει το δικαίωμα να καθορίζει τη μεταναστευτική του πολιτική.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατά κανόνα, οι πολίτες χωρών εκτός ΕΕ έχουν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν ελεύθερα εντός του χώρου Σένγκεν, ο οποίος αποτελείται από 27 κράτη της ΕΕ, τη Νορβηγία και την Ελβετία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.