Ο Ολαφ Σολτς χαρακτήρισε τις προτάσεις της Επιτροπής Φυσικού Αερίου και Θέρμανσης ως μία παρά πολύ καλή βάση.

Ειδικότερα, ως μια «πάρα πολύ καλή βάση» περιέγραψε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς τις προτάσεις της Επιτροπής Φυσικού Αερίου και Θέρμανσης για μείωση των τιμών ενέργειας -με την εξόφληση ενός λογαριασμού από το κράτος και την επιβολή πλαφόν στην τιμή- και τόνισε ότι «για το ορατό μέλλον δεν θα πρέπει να περιμένουμε παραδόσεις από τη Ρωσία».

Ικανοποιημένος από τον ενεργειακό εφοδιασμό της Γερμανίας ο Σολτς

Ο Όλαφ Σολτς, μιλώντας στο Συνέδριο του Κλάδου των Μηχανολόγων, δήλωσε ακόμη ικανοποιημένος από τα βήματα που έχουν γίνει έως τώρα για τη διασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού και ανέφερε ότι η πληρότητα στις γερμανικές αποθήκες έχει φθάσει το 95%. Επιπλέον, όπως είπε, θα επαναλειτουργήσουν οι σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με λιγνίτη. «Μπορούμε έτσι να ελπίζουμε ότι θα περάσουμε με ασφάλεια τον χειμώνα», διαβεβαίωσε.

Για το μέλλον ωστόσο, τόνισε, θα πρέπει να υπάρξει από τώρα μια γιγαντιαία επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η οποία «προχωρά με τρομερό ρυθμό». Σε αυτό το πλαίσιο, πρόσθεσε, «έχω θέσει ως στόχο τη χαλάρωση όλων των περιορισμών που εμποδίζουν την επέκταση των ανανεώσιμων πηγών».

Η Γερμανία και οι εταίροι της θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ουκρανία

Ο καγκελάριος σημείωσε ακόμη ότι αν έχει κάτι να επικρίνει στις προηγούμενες κυβερνήσεις, αυτό είναι ότι αν και σταδιακά περιόριζαν τη χρήση πυρηνικής ενέργειας και λιγνίτη, δεν αύξαναν με αντίστοιχο ρυθμό και την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφερόμενος στην Ουκρανία, ο κ. Σολτς τόνισε ότι η Γερμανία και οι εταίροι της θα εξακολουθήσουν να τη στηρίζουν, ενώ επισήμανε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει ως στόχο να διχάσει την ευρωπαϊκή και τη γερμανική κοινωνία, «αλλά δεν θα τα καταφέρει». Σε ό,τι αφορά την πολιτική έναντι της Κίνας, υποστήριξε ωστόσο ότι ενδεχόμενη πλήρης αποστασιοποίηση θα ήταν «ο λάθος δρόμος», καθώς, όπως είπε, «χρειαζόμαστε έξυπνες πολιτικές και οικονομικές εναλλακτικές λύσεις».