Ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, παραδέχθηκε ότι η υποστήριξη του κόμματός του, του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), προς την Ουκρανία έχει συνδεθεί με την πτώση της δημοτικότητάς του.

Σε συνέντευξή του, ο Σολτς ανέφερε ότι πολλοί ψηφοφόροι αντιτίθενται στην υποστήριξη της κυβέρνησης προς την Ουκρανία και τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, κάτι που αποτυπώνεται και στα εκλογικά αποτελέσματα.

Η επίδραση είναι πιο αισθητή σε κάποιες πολιτείες της ανατολικής Γερμανίας, όπου το SPD καταγράφει μόλις 7% στις δημοσκοπήσεις ενόψει των τοπικών εκλογών του Σεπτεμβρίου.

Το SPD υπέστη βαριά ήττα στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Ιούνιο, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση, πίσω από την κεντροδεξιά Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) και το δεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

Παρά την πτώση της δημοτικότητας, ο Σολτς τόνισε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική στην αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής προς την Ουκρανία και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι επερχόμενες εκλογές δεν θα οδηγήσουν στην εκλογή πρωθυπουργού από το AfD, κάτι που θα ήταν «πολύ απογοητευτικό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, αναγνώρισε ότι το AfD πιθανότατα θα παίξει ρόλο στην επερχόμενη κυβερνητική συμμαχία.