ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ουγγαρία: Ομάδα 69 ευρωβουλευτών θέλει να την αποβάλει από τη Συνθήκη Σέγκεν

Η προσπάθεια απομόνωσης της φιλειρηνικής κυβέρνησης του Β.Όρμπαν εντείνεται

Ουγγαρία: Ομάδα 69 ευρωβουλευτών θέλει να την αποβάλει από τη Συνθήκη Σέγκεν

Η ΕΕ πρέπει να λάβει «επείγοντα μέτρα» σχετικά με την απόφαση της Ουγγαρίας να χαλαρώσει τους κανόνες απόκτησης βίζας για τους Ρώσους και τους Λευκορώσους πολίτες, ανέφερε μια ομάδα 69 ευρωβουλευτών σε επιστολή τους.

Στις αρχές Ιουλίου, η Ουγγαρία άλλαξε τους κανόνες για το πρόγραμμα Εθνικής Κάρτας της για να επιτρέψει στους Ρώσους και Λευκορώσους φιλοξενούμενους εργαζόμενους να εισέλθουν στη χώρα, με μια διαδικασία απόκτησης βίζας που καταργεί τους ενισχυμένους ελέγχους ασφαλείας και άλλους περιορισμούς.

Σε έκκληση με επικεφαλής τον Λιθουανό ευρωβουλευτή Πέτρας Αουστρεβίτσιους και την Τσέχα Ντανούζ Νερούντοβα, οι ευρωβουλευτές δήλωσαν ότι η «ανεύθυνη απόφαση της Βουδαπέστης αποτελεί σημαντική απειλή για την ασφάλεια όλων των κρατών μελών και των πολιτών».

«Εάν η ουγγρική κυβέρνηση αρνηθεί να αλλάξει την πολιτική της, η Κομισιόν και όλοι οι εκπρόσωποι της ΕΕ θα πρέπει να αμφισβητήσουν την ουγγρική παρουσία στο Σένγκεν εισάγοντας νέα μέτρα για την προστασία των ευρωπαίων πολιτών, συμπεριλαμβανομένων νέων ελέγχων στα ουγγρικά σύνορα εάν χρειαστεί» ανέφερε η επιστολή.

Σύμφωνα με τους υπογράφοντες, η άδεια σε Ρώσους ή Λευκορώσους εργαζόμενους να κυκλοφορούν ελεύθερα στη ζώνη Σένγκεν χωρίς άδεια «θα μπορούσε να ενισχύσει το ρωσικό δίκτυο κατασκοπείας εντός της ΕΕ».

Ο χώρος Σένγκεν περιλαμβάνει 29 ευρωπαϊκές χώρες –κυρίως μέλη της ΕΕ– που έχουν καταργήσει τους αμοιβαίους συνοριακούς ελέγχους.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απηύθυνε έκκληση στην Ουγγαρία την 1η Αυγούστου για να εξηγήσει την απόφασή της, υποσχόμενη να ενεργήσει εάν το σύστημα παρουσιάζει κινδύνους για την ασφάλεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρόσφατα, η Βουδαπέστη απείλησε να συνεχίσει να μπλοκάρει περίπου 7 δισεκατομμύρια δολάρια για τη στρατιωτική υποστήριξη της Ουκρανίας από την ΕΕ, αν το Κίεβο συνεχίσει να εμποδίζει τη ροή ρωσικού πετρελαίου Lukoil προς την Ουγγαρία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.