ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Πολωνία: «Η Ουγγαρία μπορεί να αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ αν ο Όρμπαν δεν επιθυμεί να συμμετέχει»

«Η πολιτική του Όρμπαν είναι αντιευρωπαϊκή, αντιουκρανική και αντιπολωνική» δήλωσε ο Πολωνός υφυπουργός Εξωτερικών

Πολωνία: «Η Ουγγαρία μπορεί να αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ αν ο Όρμπαν δεν επιθυμεί να συμμετέχει»

Ο Πολωνός υφυπουργός Εξωτερικών, Αρκάντιους Μουλάρτσικ, δήλωσε ότι η Ουγγαρία μπορεί να αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση αν ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν «δεν συμπαθεί αυτές τις οργανώσεις».

Ο Μουλάρτσικ χαρακτήρισε την πολιτική του Όρμπαν ως «αντιευρωπαϊκή, αντιουκρανική και αντιπολωνική» κατηγορώντας τον ότι υπονομεύει την αλληλεγγύη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ σε μια κρίσιμη περίοδο για την περιοχή​​.

Από την άλλη πλευρά, ο Όρμπαν κατηγορεί την Πολωνία για «υποκριτική πολιτική» απέναντι στη Ρωσία, αναφέροντας ότι η Πολωνία υποστηρίζει δημόσια την Ουκρανία, ενώ παράλληλα συνεχίζει να διατηρεί οικονομικές σχέσεις με τη Ρωσία​​.

Οι εντάσεις αυτές υπογραμμίζουν τη συνεχιζόμενη διάσταση απόψεων εντός της ΕΕ και του ΝΑΤΟ σχετικά με τη στάση απέναντι στη Ρωσία και την υποστήριξη προς την Ουκρανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Όρμπαν έχει επανειλημμένα τονίσει ότι η Ουγγαρία δεν θα συμμετέχει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις ή οικονομική υποστήριξη προς την Ουκρανία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, ενώ προσπαθεί να επαναπροσδιορίσει τη θέση της Ουγγαρίας εντός της συμμαχίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.