Ο Πολωνός υφυπουργός Εξωτερικών, Αρκάντιους Μουλάρτσικ, δήλωσε ότι η Ουγγαρία μπορεί να αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση αν ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν «δεν συμπαθεί αυτές τις οργανώσεις».

Ο Μουλάρτσικ χαρακτήρισε την πολιτική του Όρμπαν ως «αντιευρωπαϊκή, αντιουκρανική και αντιπολωνική» κατηγορώντας τον ότι υπονομεύει την αλληλεγγύη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ σε μια κρίσιμη περίοδο για την περιοχή​​.

Από την άλλη πλευρά, ο Όρμπαν κατηγορεί την Πολωνία για «υποκριτική πολιτική» απέναντι στη Ρωσία, αναφέροντας ότι η Πολωνία υποστηρίζει δημόσια την Ουκρανία, ενώ παράλληλα συνεχίζει να διατηρεί οικονομικές σχέσεις με τη Ρωσία​​.

Οι εντάσεις αυτές υπογραμμίζουν τη συνεχιζόμενη διάσταση απόψεων εντός της ΕΕ και του ΝΑΤΟ σχετικά με τη στάση απέναντι στη Ρωσία και την υποστήριξη προς την Ουκρανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Όρμπαν έχει επανειλημμένα τονίσει ότι η Ουγγαρία δεν θα συμμετέχει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις ή οικονομική υποστήριξη προς την Ουκρανία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, ενώ προσπαθεί να επαναπροσδιορίσει τη θέση της Ουγγαρίας εντός της συμμαχίας.