ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Eιλικρινά: Ποιος ασχολείται -στα σοβαρά- με το debate του ΠΑΣΟΚ;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Σουρεαλιστικές καταστάσεις στο ιταλικό κοινοβούλιο: Ήρθαν στα χέρια βουλευτές ενώ άλλοι τραγουδούσαν το «Bella Ciao»

Βουλευτές της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων συνεπλάκησαν με γροθιές

Σουρεαλιστικές καταστάσεις στο ιταλικό κοινοβούλιο: Ήρθαν στα χέρια βουλευτές ενώ άλλοι τραγουδούσαν το «Bella Ciao»

Ένταση προκλήθηκε με επεισόδια βίας στην ιταλική βουλή το απόγευμα της Τετάρτης, όταν ο βουλευτής του κόμματος Πέντε Αστέρων, Λεονάρντο Ντόνο, επιχείρησε να δώσει μια ιταλική σημαία στον υπουργό περιφερειακών θεμάτων, Ρομπέρτο Καλντερόλι, ως διαμαρτυρία για τη μεταρρύθμιση που ενισχύει τη φορολογική και νομοθετική αυτονομία των περιφερειών.

Πριν φτάσει στα έδρανα της κυβέρνησης, ο Ντόνο περικυκλώθηκε από βουλευτές που, σύμφωνα με μάρτυρες, ανήκαν στο κόμμα της Λέγκα.

«Σε βάρος του συναδέλφου των Πέντε Αστέρων χειροδίκησε ο βουλευτής της Λέγκα, Ιγκορ Ιέτσι», δήλωσε ο γραμματέας της Ιταλικής Αριστεράς, Νικόλα Φρατογιάνι, ο οποίος βρισκόταν στην αίθουσα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Τύπο οι αντιπολιτευόμενοι όρθιοι φώναζαν «ντροπή», «βγείτε έξω» και τραγουδούσαν «Bella Ciao» στην αίθουσα.

Μιλώντας σε τηλεφωνική σύνδεση με το τηλεοπτικό κανάλι La7, ο Ντόνο δήλωσε ότι «κάποιος τον χτύπησε βίαια στο στήθος και αισθάνθηκε να χάνει τις αισθήσεις του».

«Βρίσκομαι στα επείγοντα περιστατικά του νοσοκομείου Σάντο Σπίριτο, ευτυχώς νιώθω κάπως καλύτερα», πρόσθεσε ο βουλευτής.

Κατέστησε σαφές ότι πρόκειται να υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

«Κάτω τα χέρια από τη σημαία μας και από εμάς τους ίδιους. Ντροπή, δεν θα σας περάσει», τόνισε ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων, Τζουζέπε Κόντε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.