Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι θα βρεθεί στην Αλβανία την ερχόμενη Τετάρτη (4/6) προκειμένου να επισκεφθεί τις περιοχές όπου πρόκειται να δημιουργηθούν τα δυο κλειστά κέντρα παραμονής αιτούντων άσυλο, στα οποία θα ισχύει η ιταλική νομοθεσία.

Τα δυο αυτά κέντρα δεν είναι ακόμη έτοιμα, αλλά η Ιταλίδα πρωθυπουργός τόνισε ότι «η κυβέρνησή της θέλει να αρχίσουν να λειτουργούν το γρηγορότερο δυνατό».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μελόνι κατά την επίσκεψή της αυτή θα συνοδεύεται από τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα, ενώ αναμένεται να επιστρέψει στη Ρώμη αυθημερόν, λόγω και των υποχρεώσεων της προεκλογικής εκστρατείας των Ευρωεκλογών.

Η συμφωνία που υπεγράφη τον περασμένο Νοέμβριο προβλέπει δύο μεγάλους καταυλισμούς συνολικής χωρητικότητας 36.000 ατόμων στις βορειοδυτικές παραθαλάσσιες αλβανικές πόλεις Λέζια και Σενγκίνι που θα λειτουργήσουν την προσεχή άνοιξη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως δήλωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός, οι καταυλισμοί θα είναι υπό ιταλική δικαιοδοσία και διοίκηση και εκεί θα γίνεται η καταγραφή και η περαιτέρω διαχείριση των παράνομων αλλοδαπών που αιτούνται άσυλο.