Συγκλονιστικός για ακόμα μία φορά είναι ο λόγος του Β.Όρμπαν στην ΕΕ όταν απλά και χωρίς περιστροφές εξήγησε τι σημαίνει κανονικά ευρωπαϊκή πολιτική: 

«Είμαι εδώ για τα συμφέροντα της Ουγγαρίας, και σε αυτή την βάση θέλω να κάνω συμφωνίες, ομιλίες με ηγέτες, συμβιβασμούς με τα άλλα κράτη της ΕΕ όπου και εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα.

Δεν εκπροσωπώ την παγκοσμιοποιημένη ελίτ, ούτε τους Ευρωπαίους γραφειοκράτες, ή κάποιον που ονειρεύεται ουτοπίες.

Δεν είναι αυτή η δουλειά μου. Στέκομαι σταθερά στην βάση του εθνικού συμφέροντος. Και θα κάνω συμβιβασμούς με άλλα κράτη που έχουν τα δικά τους εθνικά συμφέροντα. Γιατί πρώτα είναι η Ουγγαρία»

">

Και εκεί απευθύνθηκε σε Γερμανό εκπρόσωπο και του είπε «Είσαι από την Γερμανία. Θεωρώ ότι για εσένα η Γερμανία είναι πρώτη», συνεχίζοντας μετά την κατάφαση του Γερμανού ότι θα πρέπει να καθίσουμε για να κάνουμε κοινές συμφωνίες «Τι είναι καλό για τους Γερμανούς και τι είναι καλό για τους Ούγγρους. Να κάνουμε μια συνεργασία και αυτό εγώ θεωρώ ευρωπαϊκή πολιτική».

Αυτές οι δηλώσεις είναι λίγο μετά την  «έξω από τα δόντια» αντιπαράθεση του με τα όσα κάνει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν που την κατηγόρησε για πολιτικοποίηση των Βρυξελλών, λέγοντας πως δεν ήταν στις προθέσεις του να μιλήσει για τις διαφορές που έχει με την πρόεδρο της Κομισιόν, αλλά από τη στιγμή που έγιναν «προσωπικές αναφορές» επέλεξε να απαντήσει και να την κατηγορήσει για «πολιτικοποίηση» του εκτελεστικού οργάνου της Ε.Ε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Στο παρελθόν, σύμφωνα με τις συνθήκες, η Κομισιόν ήταν απλώς ο θεματοφύλακας των συνθηκών, ένα ουδέτερο όργανο», είπε, για να προσθέσει «ότι καθήκον της ήταν να αφήνει κατά μέρος τις πολιτικές διαφορές και να ασχολείται με υποθέσεις νομικού χαρακτήρα, αλλά αυτό έχει αλλάξει». «Αντί να είναι θεματοφύλακας των συνθηκών, είναι πλέον ένα πολιτικό όργανο και εργαλείο», ανέφερε ο Βίκτορ Ορμπαν.