ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πολύ κακό για το... τίποτα! Κυριολεκτικά, όμως...

Θρίαμβος του AfD στην Γερμανία: Εξέλεξε περιφερειάρχη στην Θουριγγία!

Το δεξιό κόμμα ξεπέρασε στις δημοσκοπήσεις το κυβερνητικό SPD

Θρίαμβος του AfD στην Γερμανία: Εξέλεξε περιφερειάρχη στην Θουριγγία!

Δέκα χρόνια μετά την ίδρυσή του, το γερμανικό δεξιό AfD κερδίζει για πρώτη φορά κορυφαία θέση σε εκλογές και συγκεκριμένα εξέλεξε περιφερειάρχη στη Θουριγγία.

Ο Ρόμπερτ Στούλμαν, με 52,8%, επικράτησε στον β’ γύρο του αντιπάλου του, του Γιούργκεν Κέπερ (CDU), παρότι μαζί με τον υποψήφιο του CDU συντάχθηκαν όλα τα άλλα κόμματα, συμπεριλαμβανομένης και της Αριστεράς.

Ο πρωθυπουργός της Θουριγγίας Μπόντο Ράμελο βλέπει την επιτυχία της AfD στην περιοχή ως «ένδειξη δυσαρέσκειας».

Την ίδια ώρα η AfD καταρρίπτει το ένα μετά το άλλο τα δημοσκοπικά ρεκόρ της, με το ποσοστό της να φθάνει έως και το 20%, συχνά πάνω και από το SPD.

Σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της BILD, το 30% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι για την άνοδο της δεξιάς δεν ευθύνεται κάποιος συγκεκριμένα, ενώ το 29% επιρρίπτει την ευθύνη στους Πράσινους, το 13% στη Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) και το 10% στο SPD.

«Τι σχέση έχει η εκλογή ενός περιφερειάρχη από την AfD στη Θουριγγία με εμάς εδώ στην πρωτεύουσα; Απόλυτη και καμία!», σχολιάζει το περιοδικό Der Spiegel.

«Ίσως λοιπόν να είναι ο κυβερνητικός συνασπισμός που έδωσε την τελική ώθηση στον υποψήφιο της AfD», αναφέρει, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «ενδεχομένως πολλοί στη Θουριγγία να μην ενδιαφέρονται για το γεγονός ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Προστασία του Συντάγματος κατατάσσει την AfD ως “σίγουρα ακροδεξιά ομάδα”».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ως μεγαλύτερο κίνδυνο η αρθρογράφος εκτιμά το ενδεχόμενο ο νέος περιφερειάρχης του Ζόνεμπεργκ να λύσει κάποια μικρής κλίμακας τοπικά προβλήματα – «δεν θα καταργήσει τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας ούτε θα προστατεύσει τις γυναίκες από το Ισλάμ», αναφέρει χαρακτηριστικά – και ο κόσμος να μπορεί μετά να πει «Καλός άνθρωπος, πάμε με την AfD».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.