ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Eιλικρινά: Ποιος ασχολείται -στα σοβαρά- με το debate του ΠΑΣΟΚ;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Το Συμβούλιο της Ευρώπης απέρριψε τους δικαστές που πρότεινε η Κύπρος για διορισμό στο ΕΔΑΔ

Πρόκειται για 3 γυναίκες δικαστές οι οποίες είχαν κληθεί σε συνέντευξη και κρίθηκαν ως μη κατάλληλες

Το Συμβούλιο της Ευρώπης απέρριψε τους δικαστές που πρότεινε η Κύπρος για διορισμό στο ΕΔΑΔ

Για πρώτη φορά, η αρμόδια για τη Δικαιοσύνη, Κοινοβουλευτική Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης, απέρριψε πλήρως κατάλογο με δικαστές που έστειλε χώρα της ΕΕ. Συγκεκριμένα απορρίφθηκε ο κατάλογος με τους δικαστές που έστειλε η Κύπρος για διορισμό στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ).

Πρόκειται για τρεις γυναίκες δικαστές οι οποίες είχαν κληθεί σε συνέντευξη και κρίθηκαν ως μη κατάλληλες για διορισμό σε θέση Δικαστή του ΕΔΑΔ.

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης το Συμβούλιο της Ευρώπης ζητάει από τη κυπριακή κυβέρνηση να υποβάλλει νέο κατάλογο.

Οι τρεις γυναίκες δικαστές της Κύπρου που απορρίφθηκαν είναι η Έλενα Εφραίμ, η Νατάσα Μαυρονικόλα και η Μαρίκα Παπαθωμά Καλλίγερου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και οι τρεις είχαν προταθεί από οκταμελή επιτροπή που είχε διορίσει ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης για να επιλεγεί μία εξ αυτών για αντικατάσταση του Κύπριου Δικαστή Γ. Σεργίδη του οποίου ολοκληρώνεται η θητεία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.