ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

Τζόρτζια Μελόνι: Η Γερουσία ενέκρινε μεταρρύθμιση για απευθείας εκλογή του πρωθυπουργού από τον λαό

Για εκδημοκρατισμό της διαδικασία μιλάει η Ιταλίδα πρωθυπουργός

Τζόρτζια Μελόνι: Η Γερουσία ενέκρινε μεταρρύθμιση για απευθείας εκλογή του πρωθυπουργού από τον λαό

Η Ιταλική Γερουσία ενέκρινε την αμφιλεγόμενη συνταγματική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Μελόνι, η οποία επιτρέπει την απευθείας εκλογή του πρωθυπουργού από τον λαό.

Η προτεινόμενη μεταρρύθμιση της Μελόνι πέρασε το πρώτο εμπόδιο στη Γερουσία με 109 ψήφους υπέρ, 77 κατά και μία αποχή, ενώ το κυβερνητικό στρατόπεδο πανηγύρισε και οι γερουσιαστές της αντιπολίτευσης σήκωσαν αντίγραφα του ιταλικού Συντάγματος σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

«Αυτό αποτελεί το πρώτο βήμα προς την ενδυνάμωση της δημοκρατίας, προσδίδοντας σταθερότητα στους θεσμούς και επιστρέφοντας στους πολίτες το δικαίωμα επιλογής του κυβερνήτη τους», δήλωσε η πρωθυπουργός Μελόνι.

Η αντιπολίτευση διαδήλωσε κατά της μεταρρύθμισης της Μελόνι στους δρόμους, με τα τρία μεγαλύτερα κόμματα να συγκεντρώνουν περίπου 2.000 ανθρώπους στη Ρώμη, αντιτιθέμενα στην «αποδυνάμωση του κοινοβουλίου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η μεταρρύθμιση προβλέπει την απευθείας εκλογή του Ιταλού πρωθυπουργού από τον λαό, με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην αναθέτει πλέον τον σχηματισμό κυβέρνησης, αλλά τον πρωθυπουργό να εκλέγεται για πενταετή θητεία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.