ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στέφανε όλα καλά: Κάνε δικό σου κόμμα!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ζ.Μπορέλ: «Πολύ ανησυχητική η μείωση της στρατιωτικής βοήθειας της Γερμανίας στην Ουκρανία»

«Μία κακή είδηση» ανέφερε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ

Ζ.Μπορέλ: «Πολύ ανησυχητική η μείωση της στρατιωτικής βοήθειας της Γερμανίας στην Ουκρανία»

Ο Ζοσέπ Μπορέλ, επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, χαρακτήρισε ως «πολύ ανησυχητική» και «κακή είδηση» την απόφαση της Γερμανικής κυβέρνησης να μειώσει κατά περίπου το μισό τη στρατιωτική βοήθεια που δίνει στην Ουκρανία για το επόμενο έτος.

Ο Μπορέλ, τόνισε πως η Γερμανία «κατέβαλε τεράστια προσπάθεια για να βοηθήσει την Ουκρανία να αντισταθεί στη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας» από το 2022 και «μέχρι στιγμής η συμβολή της ΕΕ στο πεδίο αυτό γίνεται κυρίως από τη Γερμανία».

«Κατά συνέπεια η προσεχής μείωση της γερμανικής βοήθειας στο Κίεβο είναι πολύ ανησυχητική. Είναι κακή είδηση».

Η κυβέρνηση του Γερμανού καγκελάριου Όλαφ Σολτς, που είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος πάροχος στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία μετά τις ΗΠΑ και ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη, αναζητεί πεδία μείωσης δημοσιονομικών δαπανών κι αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα να μειώσει στο μισό το ποσό που θα διαθέσει διμερώς στο Κίεβο.

Ο Σολτς έκανε προσπάθεια να καθησυχάσει το Κίεβο τη Δευτέρα, διαβεβαιώνοντας ότι το Βερολίνο «είναι και θα παραμείνει ο κυριότερος υποστηρικτής της Ουκρανίας στην Ευρώπη», χωρίς όμως να κατευνάσει τις ανησυχίες.

Ο Μπορέλ τόνισε χθες πως βρίσκει ανησυχητική την εξέλιξη διότι η Γερμανία δίνει «πολλά περισσότερα από τη Γαλλία» κι οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό κράτος σε όρους εξοπλισμών στον ουκρανικό Στρατό.

Παράλληλα, η πρόεδρος της Κομισιόν, η Ούρσουλα τόνισε σε σύντομο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα πως η ουκρανική κυβέρνηση «κινείται με απίστευτη ταχύτητα προς την ένταξη στην ΕΕ».

Στο βίντεο, με την ευκαιρία του εορτασμού της ημέρας της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, η κυρία φον ντερ Λάιεν επέμεινε πως «η Ευρώπη θα είναι πάντα στο πλευρό της Ουκρανίας διότι η Ουκρανία είναι Ευρώπη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η ελευθερία σας είναι και δική μας ελευθερία. Η ασφάλειά σας είναι και δική μας ασφάλεια. Και τώρα κινείστε με απίστευτη ταχύτητα προς την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σταθήκαμε στο πλευρό σας από την πρώτη μέρα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε για όσο χρειαστεί. Δόξα στην Ουκρανία» πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.