Το όνειρό ενός 44χρονου ήταν να πετάξει με το «μαγικό χαλί» του Αλαντίν και το κατάφερε, πετώντας πάνω από βράχους και βουνά στην Γαλλία και συγκεκριμένα κοντά στην πόλη της Γκρενόμπλ.

Ο 44χρονος Freddy Montigny χρησιμοποιώντας την εμπειρία του στο αλεξίπτωτο πλαγιάς, την ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο πλαγιάς και τον αιωροπτερισμό, τα οποία του έδωσαν τον έλεγχο που χρειαζόταν για να ξεκινήσει μια βόλτα με μαγικό χαλί.

Το συναρπαστικό βίντεο που τραβήχτηκε από drones δείχνει το πιο τολμηρό άλμα του Freddy μέχρι σήμερα από το Croix des Têtes – έναν γαλλικό ορεινό βράχο 2.400 μέτρων στην οροσειρά Vercors Massif – όπου πέταξε πάνω από την κοιλάδα, κατεβαίνοντας στα 1.600 μέτρα στο μικρό χαλί, πριν τραβήξει το κορδόνι του αλεξίπτωτου του.

Ο Freddy πιστεύει ότι οι πτήσεις του με χαλιά είναι ασφαλείς μετά από χρόνια πρακτικής στην περιοχή Vercors, κοντά στην πόλη της Γκρενόμπλ – και έχει πάντα ένα αξιόπιστο αλεξίπτωτο, το κύριο δίχτυ ασφαλείας του.

Ενώ παραδέχεται ότι το «μαγικό χαλί» του δεν μοιάζει αρκετά με τους θρύλους, είναι αρκετά κοντά.

Ο Freddy, ο οποίος προηγουμένως εργάστηκε ως επαγγελματίας ντράμερ και τεχνικός σκηνής, τώρα αποκαλεί τον εαυτό του «επαγγελματία αναβάτη χαλιών» κυνηγώντας το όνειρό του σε νέα ύψη.

Δείτε το βίντεο με το άλμα του:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!