ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Eιλικρινά: Ποιος ασχολείται -στα σοβαρά- με το debate του ΠΑΣΟΚ;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Γαλλία: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα γυάλινο μπουκάλι 200 ετών που περιείχε ένα μήνυμα (φωτο)

«Μία χρονοκάψουλα που θάφτηκε, για να βρεθεί κάποια στιγμή»

Γαλλία: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα γυάλινο μπουκάλι 200 ετών που περιείχε ένα μήνυμα (φωτο)

Μια ομάδα φοιτητών αρχαιολογίας στην Γαλλία εξεπλάγη ευχάριστα όταν, εν ώρα εργασιών, ανακάλυψε ένα γυάλινο μπουκάλι και δύο νομίσματα και ένα μήνυμα, από 200 χρόνια πριν.

Η τοποθεσία στην οποία οι φοιτητές αρχαιολόγοι δραστηριοποιούνταν χρονολογείται από τη ρωμαϊκή εποχή, ενώ το μπουκάλι που βρήκαν στο σημείο ανήκει στον 19ο αιώνα.

Μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωση της δημοτικής αρχαιολογικής υπηρεσίας της πόλης Eu γίνεται λόγος για «μια “χρονοκάψουλα” που θάφτηκε πριν από 200 χρόνια».

Το γυάλινο μπουκάλι έκρυβε ένα χαρτάκι.

Ο λόγος για τον οποίο «κρύφτηκε» εκεί μέσα, ήταν γιατί ήθελαν να το βρουν οι μελλοντικοί αρχαιολόγοι.

«Ο P.J Féret, καταγόμενος από τη Dieppe, μέλος διαφόρων πνευματικών εταιρειών, πραγματοποίησε ανασκαφές εδώ τον Ιανουάριο του 1825.

Συνεχίζει τις έρευνές του σε αυτήν την τεράστια έκταση που είναι γνωστή ως Cité de Limes ή Στρατόπεδο του Καίσαρα», αναγράφεται στο χαρτάκι που ήταν τοποθετημένο μέσα στο μπουκάλι.

«Ήταν μια μαγική στιγμή», είπε ένα μέλος της ομάδας, ο Blondel στο BBC.

«Γνωρίζαμε ότι είχαν γίνει ανασκαφές εδώ στο παρελθόν, αλλά το να βρούμε αυτό το μήνυμα πριν από 200 χρόνια… ήταν τεράστια έκπληξη».

«Μερικές φορές “χρονοκάψουλες” σαν αυτές είναι πολύ σπάνιο να εντοπιστούν από αρχαιολόγους», συμπλήρωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.