ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Μονοκούκι» Διαμαντοπούλου ψήφισαν στο ΠΑΣΟΚ οι… νεοδημοκράτες!

Γαλλία: Μαθήτρια λυκείου χαστούκισε καθηγήτρια επειδή της είπε να βγάλει την μαντίλα

Η μαθήτρια αναμένεται να δικαστεί για βιαιοπραγία και διατύπωση θανατικής απειλής σε βάρος δημοσίου λειτουργού.

Γαλλία: Μαθήτρια λυκείου χαστούκισε καθηγήτρια επειδή της είπε να βγάλει την μαντίλα

Μία μαθήτρια Λυκείου, που κατηγορείται ότι χαστούκισε καθηγήτρια, η οποία της ζήτησε να βγάλει την μαντίλα της, την οποία είχε φορέσει την στιγμή που έβγαινε από το σχολείο στο Τουρκουάν, στην βόρεια Γαλλία, θα δικαστεί τον Δεκέμβριο.

Έχοντας τεθεί υπό δικαστικό έλεγχο με την απαγόρευση να εμφανιστεί κοντά στο σχολείο, η νεαρή δεν αρνήθηκε ότι χτύπησε την καθηγήτρια, κατά την διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας.

«Λυπάμαι για τα χτυπήματα που κατάφερα σε αυτήν την καθηγήτρια και ελπίζω όλα να πάνε καλά», δήλωσε το κορίτσι.

Διαψεύδει, εντούτοις, ότι διατύπωσε απειλές θανάτου, σύμφωνα με την πρόεδρο του δικαστηρίου, η οποία της έδωσε χρόνο για να προετοιμάσει την υπεράσπισή της. Η μαθήτρια αναμένεται να δικαστεί για βιαιοπραγία και διατύπωση θανατικής απειλής σε βάρος δημοσίου λειτουργού.

Ο δικηγόρος της Οσάμα Νταχμάν, υπογράμμισε ότι η σχεδόν 18χρονη δεν έχει βεβαρυμμένο ποινικό μητρώο και κατήγγειλε «διαδικασία που καθοδηγείται από την κοινή γνώμη».

«Ο εκπαιδευτικός κλάδος, όπως και άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι, πέφτουν θύματα βιαιοπραγιών όταν θέλουμε να γίνουν σεβαστοί ένας κανόνας, αρχές», δήλωσε, αντιθέτως, ο Ερίκ Κατλέν-Ντενού, δικηγόρος της καθηγήτριας, που δεν παρέστη στην ακροαματική διαδικασία.

Βάσει των πρώτων στοιχείων της έρευνας, η καθηγήτρια ζήτησε από την μαθήτρια «να βγάλει τη θρησκευτική μαντίλα της, προτού εκείνη αρχίσει να την βρίζει», σύμφωνα με την εισαγγελία.

Τότε, η εκπαιδευτικός «αντιτάχθηκε στο ενδεχόμενο εκείνη να φύγει από το σχολείο προτού καταγράψει το ονοματεπώνυμό της» και κατόπιν η μαθήτρια τη «χαστούκισε, εκείνη ανταπέδωσε» και «ακολούθησαν πολλά χτυπήματα, απειλές και σπρωξιές», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η νέα υπουργός Παιδείας Αν Ζενετέ, κατήγγειλε ως ενέργεια που αψηφά την «κοσμική εκπαίδευση» και τάχθηκε υπέρ της επιβολής «πολύ αυστηρών πειθαρχικών κυρώσεων» σε βάρος της μαθήτριας.

Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων των συναδέλφων της καθηγήτριας εξέφρασαν την συμπαράστασή τους, όμως κατήγγειλαν επίσης «ανεξέλεγκτη και μεροληπτική φρενίτιδα» εκ μέρους μερίδας ΜΜΕ, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και πολιτικών.

Μαθητές συγκεντρώθηκαν μπροστά στο σχολείο, μεταξύ αυτών μία φίλη της κοπέλας, που έκανε λόγο για «αδικία», επισημαίνοντας πως είναι «σύνηθες» να φορά ένα κορίτσι εκ νέου την μαντίλα, προτού βγει από το σχολείο. Τα μαθήματα ανεστάλησαν χθες και σήμερα εν μέσω αναταραχής.

Στην Γαλλία, ο νόμος απαγορεύει, από το 2004, το να φέρει κανείς θρησκευτικά σύμβολα στο σχολείο, συμπεριλαμβανομένων της ισλαμικής μαντίλας, του κιπά ή μεγάλων σταυρών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.