«Ενώπιον δικηγόρου η συνάντηση» ζήτησε η Μ.Καρυστιανού από τον Ν.Κακλαμάνη. Με απλά λόγια «Δεν σας έχω καμία εμπιστοσύνη»...

Γαλλία: Στο «σφυρί» ράβδοι χρυσού και πολυτελή αντικείμενα φοροφυγάδων – Τεράστια τα κέρδη από την πώλησή τους

Στη δημοπρασία συμμετείχαν 400 ιδιώτες

Γαλλία: Στο «σφυρί» ράβδοι χρυσού και πολυτελή αντικείμενα φοροφυγάδων – Τεράστια τα κέρδη από την πώλησή τους

Το γαλλικό κράτος έβγαλε σε δημοπρασία την Πέμπτη (30/01) περισσότερα από 300 αντικείμενα φοροφυγάδων, μεταξύ των οποίων ήταν ράβδοι χρυσού, πολυτελή αυτοκίνητα, τσάντες Louis Vuitton, ρολόγια Rolex και πιάτα Hermès.

Σημειώνεται πως η πώληση των αντικειμένων που κατασχέθηκαν απέφερε 3,7 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των φόρων, με την αξία των αντικειμένων να είχε εκτιμηθεί συνολικά σε 2,4 εκατομμύρια, όπως διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Στεφάν Μεϊζέρ, υπεύθυνος πωλήσεων σε δημοπρασίες της υπηρεσίας DNID.

Τα αγαθά αυτά, που κατασχέθηκαν στο πλαίσιο 14 ερευνών, βρίσκονταν σε μια αίθουσα του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως γνωστοποίησε το AFP, σε έναν κλειστό χώρο ήταν σταθμευμένη μία πράσινη Porsche GT3 RS, το αστέρι της πώλησης, η οποία κυκλοφορεί σε μόλις 800 μοντέλα και είχε αρχική τιμή στα 120.000 ευρώ, ωστόσο εν τέλει πουλήθηκε έναντι 133.000 ευρώ.

«Όσα πουλήθηκαν σήμερα είναι τα πιο εξαίρετα αντικείμενα, όμως το Κράτος διεξάγει δημοπρασίες σχεδόν καθημερινά: το 2024, 160 εκατομμύρια ευρώ επέστρεψαν με αυτόν τον τρόπο στα κρατικά ταμεία», εξήγησε η Αμελί ντε Μονσαλέν, η υπουργός Δημοσίων Λογαριασμών.

«Αυτό είναι ένα μικρό μέρος κατασχέσεων: το 2024, κατασχέθηκαν περιουσιακά στοιχεία ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ».

Μάλιστα, στη δημοπρασία συμμετείχαν 400 ιδιώτες, αλλά επίσης και 4.000 διαδικτυακοί υποψήφιοι αγοραστές.

Μεταξύ των αντικειμένων βρίσκονταν 23 ράβδοι χρυσού βάρους ενός κιλού, παιδικά αξεσουάρ, πιάτα Hermès, καμιά τριανταριά ηλεκτρικά ποδήλατα.

«Οι ράβδοι ανήκουν στο ίδιο πρόσωπο», υπογράμμισε η Βιρζινί Ζεντίλ, γενική γραμματέας της Agrasc.

«Πρόκειται για την εγκληματικότητα της υψηλότερης κλίμακας, που εμπλέκει πράξεις υπεξαίρεσης, λαθρεμπορίου, φοροδιαφυγής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αφορά κάποιον που, για παράδειγμα, θα εισάγει μία πολύ μεγάλη ποσότητα οχημάτων στη Γερμανία και δεν θα πληρώσει τον φόρο. Εμμονή μας είναι να κατασχέσουμε για να δείξουμε ότι το έγκλημα δεν αποδίδει κανένα κέρδος», εξήγησε ο διευθυντής του ONAF Κριστόφ Περουό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.