Κλυδωνισμούς στα θεμέλια του κυβερνητικού συνασπισμού έρχεται να βάλει η δήλωση του υπουργού Οικονομικών και αρχηγού των Φιλελευθέρων (FDP), Κρίστιαν Λίντνερ ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μην προλάβει να τελειώσει τη θητείας της η τωρινή κυβέρνηση της Γερμανίας.

Μιλώντας σε πόντκαστ του ιστότοπου «Table.Briefings» ο Κρίστιαν Λίντνερ ανέφερε πως:

«Η σταθερότητα είναι υψίστης σημασίας για τη Γερμανία. Αλλά κάποια στιγμή μια κυβέρνηση είναι επίσης πιθανό να αποτελεί μέρος του προβλήματος. Και μια κυβέρνηση πρέπει πάντα να αναρωτιέται εάν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εποχής».

Παράλληλα, υποστήριξε πως οι πρόσφατες ήττες του κόμματός του στις κρατιδιακές εκλογές της Θουριγγίας, της Σαξονίας και του Βρανδεμβούργου δεν αποτελούν λόγο για να εγκαταλείψει το FDP τον κυβερνητικό συνασπισμό.

«Βρισκόμαστε στην κυβέρνηση για να μπλοκάρουμε τους άλλους. Αλλά οι ψηφοφόροι μας μου λένε ότι η κυβέρνηση ασκεί υπερβολικά περισσότερο πράσινη και σοσιαλιστική πολιτική παρά φιλελεύθερη. Το πρόγραμμα και οι αξίες του FDP δεν είναι το πρόβλημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εξακολουθώ να εμπιστεύομαι τον εαυτό μου για να ηγηθώ και να πετύχω ένα καλό αποτέλεσμα στις ομοσπονδιακές εκλογές» τόνισε, παρόλο που εντός του FDP υπάρχουν ψίθυροι που τάσσονται υπέρ της αποχώρησης του κόμματος από τον κυβερνητικό συνασπισμό.