ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ειδικό ρόλο «κατευνασμού» των βουλευτών της ΝΔ αναλαμβάνει η Ντόρα...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Γερμανία: Στελέχη της Tesla κάνουν εφόδους σε σπίτια υπαλλήλων- φόβοι για πλασματικές αναρρωτικές

Οι προϊστάμενοι της Tesla πραγματοποίησαν ελέγχους σε 30 υπαλλήλους

Γερμανία: Στελέχη της Tesla κάνουν εφόδους σε σπίτια υπαλλήλων- φόβοι για πλασματικές αναρρωτικές

Σε μια προσπάθεια μείωσης των υψηλών ποσοστών απουσίας από τα εργοστάσια παραγωγής της Tesla, ο Έλον Μασκ έδωσε το «πράσινο φως» στα στελέχη να προχωρούν σε εφόδους, για να ελέγξουν αν όντως οι αιτούντες αναρρωτικής άδειας υπάλληλοι λένε αλήθεια. 

Τα παραπάνω έκανε γνωστά εμμέσως πλην σαφώς ο Αντρέ Τίρινγκ, διευθυντής του τεράστιου εργοστασίου της Tesla στα περίχωρα του Βερολίνου σε σχετικές του δηλώσεις στο Γερμανικό Πρακτορείο Τύπου.

«Ο επικεφαλής της εταιρείας προέβη σε αυτή την κίνηση καθώς έχει δεσμευτεί να διερευνήσει τα υψηλά ποσοστά απουσιών των εργαζομένων», είπε ο ίδιος ενώ συμπλήρωσε πως «Θέλαμε να κάνουμε έκκληση στην εργασιακή ηθική του εργατικού δυναμικού».

Οι υποψίες προκλήθηκαν από το γεγονός ότι το ποσοστό των υπαλλήλων της Tesla που ζήτησαν αναρρωτική ήταν στο 17% τον Αύγουστο του 2024, όταν στα υπόλοιπα εργοστάσια αυτοκινητοβιομηχανίας δεν ξεπέρασαν το 5%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, η αίτηση των περισσότερων για αναρρωτική άδεια την Παρασκευή ενίσχυσε τις αμφιβολίες των κεντρικών γραφείων της Tesla, η οποία χρειάζεται να αναφέρουμε πως  έχει δώσει μπόνους στο προσωπικό που εμφανίζεται τακτικά στη δουλειά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.