Μία στις τέσσερις γερμανικές εταιρείες σχεδιάζει μεταφορά της παραγωγής της σε άλλες χώρες εν μέσω της ενεργειακής κρίσης, δήλωσε η Tanja Gönner, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI), στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Die Welt am Sonntag.

">

Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει όσους πιστεύουν πως η ευρωπαϊκή βιομηχανία έχει βρεθεί μεταξύ σφύρας και άκμονος λόγω των κυρώσεων κατά της Ρωσίας αλλά και της πρωτοφανούς έλλειψη αλληλεγγύης από τις ΗΠΑ, οι οποίες κερδοσκοπούν εις βάρος των ευρωπαϊκών χωρών.

Το περίεργο βέβαια είναι το γιατί πίστευαν στην ΕΕ και ειδικότερα στην Γερμανία πως δεν θα εξελιχθούν έτσι τα πράγματα.

«Οι υψηλές τιμές της ενέργειας και η αποδυνάμωση της οικονομίας πλήττουν τη γερμανική οικονομία με πλήρη ισχύ και επιβαρύνουν πολύ τις εταιρείες μας σε σύγκριση με άλλες διεθνείς τοποθεσίες. Το γερμανικό επιχειρηματικό μοντέλο βρίσκεται υπό τεράστια πίεση…Κάθε τέταρτη γερμανική εταιρεία σκέφτεται να μεταφέρει την παραγωγή στο εξωτερικό», δήλωσε η Gönner.

Επιπλέον, η καταστροφή του αγωγού Nord stream ισοδυναμεί με το τέλος της φθηνής ενέργειας από την Ρωσία, έπειτα από δεκαετίες.

Ήταν ακριβώς η προνομιακή τιμολόγηση της Γερμανίας από την Ρωσία στο φυσικό αέριο που βοήθησε την οικονομία της να καλπάσει και να μετατραπεί σε οικονομική υπερδύναμη.

Κάποτε θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες από τον Όλαφ Σολτς και την Αναλένα Μπέρμποκ για το πως εν  γνώσει τους επέλεξαν να καταστρέψουν την οικονομική ισχύ της Γερμανίας και να την καταστήσουν σε κράτος-δορυφόρο των ΗΠΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Γιατί οι συνέπειες της αντι-ρωσικής πολιτικής ήταν γνωστές πολύ πριν αυτές επέλθουν.