ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Eιλικρινά: Ποιος ασχολείται -στα σοβαρά- με το debate του ΠΑΣΟΚ;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Για «οργουελισμό» κατηγορεί τον Τ.Μπάντεν ο Ρ.ΝτεΣάντις

Αντιπαράθεση στην πρόθεση του Τ.Μπάιντεν για την δημιουργία Συμβούλιου Διακυβέρνησης της Παραπληροφόρησης

Για «οργουελισμό» κατηγορεί τον Τ.Μπάντεν ο Ρ.ΝτεΣάντις

Ο Κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις έβαλε στο στόχαστρο την προσπάθεια της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν να επιτρέψει στο Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ να «εκπαιδεύσει» το κοινό σχετικά με την παραπληροφόρηση, υποστηρίζοντας ότι το νέο «Συμβούλιο Διακυβέρνησης Παραπληροφόρησης» είναι παρόμοιο με το «Υπουργείο Αλήθειας»*, χρησιμοποιώντας τον τίτλο της μελέτης του θρυλικού βιβλίου «1984» του Τζορτζ Όργουελ.

Ο Ντε Σάντις είπε ότι η προσπάθεια στην πραγματικότητα ισοδυναμεί με έναν πόλεμο ενάντια στη συντηρητική διαφωνία, ενάντια σε μια «παρακμάζουσα και απαξιωμένη άρχουσα ελίτ σε αυτή τη χώρα. Δεν μπορείτε να έχετε ένα Υπουργείο Αλήθειας σε αυτή τη χώρα. Δεν θα αφήσουμε τον Μπάιντεν να ξεφύγει από αυτό. Θα αντεπιτεθούμε».

Ο Κυβερνήτης της Φλόριντα αναφέρθηκε στο προτεινόμενο Συμβούλιο ως «καθυστερημένο πρωταπριλιάτικο αστείο», αλλά με μια μοχθηρή πρόθεση: «Να καταπνίξει τη διαφωνία».

«Αυτό που θέλουν να κάνουν είναι να μπορούν να βγάζουν ψευδείς αφηγήσεις χωρίς οι άνθρωποι να μπορούν να μιλήσουν και να αντεπιτεθούν», είπε ο Ντε Σάντις. «Θέλουν να μπορούν να λένε πράγματα όπως ‘ρωσική συμπαιγνία’ και να διαιωνίζουν τις ψευδείς ειδήσεις και να κάνουν ανθρώπους σαν εμάς να φιμώνονται».

Σύμφωνα με το Homeland Security Today, το λεγόμενο Συμβούλιο Διακυβέρνησης Παραπληροφόρησης «θα εργαστεί για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.