Η 16η Σύνοδος των BRICS+ που πραγματοποιήθηκε στο Καζάν, αποτελεί παρελθόν, αλλά τα θετικά αποτελέσματα της προκαλούν τριγμούς και ανησυχίες στην Δύση καθώς αποτελούν προσωπική επιτυχία του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος κατάφερε να φανεί σαν ηγέτης που προκαλεί παγκόσμιες κοσμογονικές εξελίξεις.

">

O πρόεδρος της Ρωσίας έφερε επιτυχώς σε στενή επαφή 35 χώρες αναδεικνύοντας ότι παρά τις δυτικές κυρώσεις, είναι αποτελεσματικός και το κυριότερο όλοι τον υπολογίζουν.

Ταυτόχρονα η Σύνοδος κατέδειξε ότι η πλειοψηφία της διεθνούς κοινότητας θεωρεί ότι έχει πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα που εξυπηρετούνται καλύτερα με την Ρωσία παρά με την Δύση και τις ΗΠΑ!

Αυτό από μόνο του είναι μία κοσμοϊστορική αλλαγή που πολύ λίγοι την έχουν καταλάβει!

Στη σύνοδο κορυφής του Καζάν συμμετείχαν ηγέτες από χώρες που αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ήμισυ του παγκόσμιου Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ), καταρρίπτοντας αποτελεσματικά τον μύθο της απομόνωσης της Ρωσίας!

Ειδικά η εικόνα του Βλαντιμίρ Πούτιν να περιτριγυρίζεται από δεκάδες ηγέτες ισχυρότατων χωρών προκάλεσε σοκ στην Δύση που επί τρία σχεδόν χρόνια προσπαθούσε με τα ελεγχόμενα από αυτήν ΜΜΕ να τον παρουσιάσει, στις δυτικές κοινωνίες ως διεθνή παρία.

Λίγοι επίσης παρατήρησαν ότι στην Σύνοδο εγκρίθηκε ο κατάλογος των κρατών εταίρων.

Συνολικά πρόκειται για 13 χώρες και ανάμεσα τους βρίσκεται και η Τουρκία.

Η εισαγωγή αυτής της νέας κατηγορίας θα επιτρέψει στις χώρες αυτές να συμμετάσχουν σε έργα που τις ενδιαφέρουν «χωρίς να επιβαρύνουν υπερβολικά τους εθνικούς τους πόρους».

Αυτό διευκολύνει επίσης την ομαλότερη ενσωμάτωση τους χωρίς να διακυβεύεται η αποτελεσματικότητα το γεωπολιτικού οργανισμού.

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες συζήτησαν την ανάπτυξη ενός νέου παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος και συστήματος πληρωμών.

Το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη ανακοινώσει την έναρξη λειτουργίας του συστήματος BRICS.

Για πολλούς η Σύνοδος αποτελεί το ορόσημο της δημιουργίας αντιπάλου δέους ως προς το δολάριο και το ευρώ.

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο εξίσου σημαντικό: Η Ινδία έχει επιλέξει σαφέστατα σε ποιο γεωπολιτικό στρατόπεδο θέλει να ανήκει.

Στις ΗΠΑ είχαν την ψευδαίσθηση πως μπορούσαν να τραβήξουν το Νέο Δελχί προς το μέρος τους.

Το ότι Ινδία κοιτάζει τα συμφέροντά της και βρίσκεται σε μία διαμάχη με την Κίνα δε σημαίνει ότι αυτά δεν θα τα εξυπηρετήσει εντός των BRICS+ και ότι δεν θα βρει τρόπο λειτουργίας με το Πεκίνο.

Άλλωστε αυτό είναι κάτι το οποίο φροντίζει η ίδια η Μόσχα, να υπάρξει δηλαδή μία λύση στις γεωπολιτικές εντάσεις μεταξύ Κίνας και Ινδίας, για το συμφέρον όλων των BRICS+.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν το είπε ξεκάθαρα: «Θα οικοδομήσουμε μία νέα παγκόσμια τάξη που θα προκαλέσει αυτήν της Δύσης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!