Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ Αμερικανός δημοσιογράφος Seymour Hersh o οποίος στο παρελθόν αποκάλυψε την σφαγή αμάχων στο Μάι Λάι το 1969 από Αμερικανούς στρατιώτες και τώρα καταγγέλλει ευθέως την κυβέρνηση Μπάιντεν ότι ανατίναξε τους αγωγούς Nord Stream μαζί με την υποστήριξη της Νορβηγίας για να αποκομίσουν οι ΗΠΑ γεωπολιτικά και οικονομικά κέρδη παραχώρησε συνέντευξη στον Γερμανό δημοσιογράφο Fabian Scheidler.

Είπε πάρα πολλά και με πολλές λεπτομέρειες για το πως οι ΗΠΑ ανατίναξαν τους αγωγούς αλλά αίσθηση προκάλεσε η δήλωσή του πως ο πόλεμος στη Ουκρανία θα έχει «άσχημο τέλος για τις ΗΠΑ και την κυβέρνηση Μπάιντεν».

Είπε μάλιστα πως η πράξη του Τζο Μπάιντεν να αφήσει τον γερμανικό λαό να παγώσει εν μέσω χειμώνα χωρίς φυσικό αέριο θα αποτελέσει στίγμα για τις ΗΠΑ!

">

Την αποκάλυψή του για την σχεδιασμένη και εκτελεσμένη από τις ΗΠΑ δολιοφθορά των αγωγών Nord Stream επιχείρησε να την διαψεύσει η αμερικανική κυβέρνηση αλλά κανείς δεν την πιστεύει λόγω του λαμπρού παρελθόντος του Seymour Hersh στο να ανακαλύπτει και να ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ πράγματα που οι αμερικανικές κυβερνήσεις δεν ήθελαν να μαθευτούν από το ευρύ κοινό.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν χρησιμοποίησε και όλα τα ΜΜΕ που πρόσκεινται στους Δημοκρατικούς κατηγορώντας τον Hersh διότι δεν αποκάλυψε την ανώνυμη πηγή του χαρακτηρίζοντας τους ισχυρισμούς του μη επαληθεύσιμους.

Διατυπώθηκε επίσης κριτική ότι η έρευνα ήταν «ασυνεπής».