ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Να πούμε «Ευτυχές το Νέο Έτος» τώρα που πέρασαν τα Χριστούγεννα; Εμείς θα το πούμε, αλλά θα είναι «Ευτυχές» για το 90% των πολιτών;
prodeals

Harihar: Το αδιαπέραστο φρούριο στην Ινδία και τα μυστικά που κρύβει (βίντεο)

Το φρούριο χτίστηκε στρατηγικά σε υψόμετρο 1120 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας

Harihar: Το αδιαπέραστο φρούριο στην Ινδία και τα μυστικά που κρύβει (βίντεο)

Το φρούριο Harihar είναι μια μεσαιωνική οχύρωση που βρίσκεται στη Μαχαράστρα της Ινδίας. Το φρούριο βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου, με θέα την πόλη Harihar, γι’ αυτό και πήρε το όνομά του από την πόλη. Χτισμένο κατά τη διάρκεια του 6ου αιώνα, το φρούριο έχει «δει» αρκετές αλλαγές στην ιδιοκτησία του με την πάροδο των ετών.

Μια από τις πιο σημαντικές πτυχές του οχυρού Harihar είναι η στρατηγική του θέση. Το φρούριο χτίστηκε από τη δυναστεία Yadava ως στρατηγικό αμυντικό φυλάκιο ενάντια σε στρατούς που εισέβαλαν. Η δυναστεία Yadava ήταν μια από τις πιο ισχυρές δυναστείες της μεσαιωνικής Ινδίας και έχτισε πολλά οχυρά σε όλη τη Μαχαράστρα για να υπερασπιστεί την επικράτειά της.

Το φρούριο Harihar χτίστηκε στρατηγικά σε υψόμετρο 1120 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, γεγονός που το καθιστούσε ιδανικό σημείο για τους Yadavas ώστε να έχουν το νου τους για τυχόν εισβολείς στρατούς. Το φρούριο περιβαλλόταν επίσης από απότομους βράχους από όλες τις πλευρές, καθιστώντας σχεδόν αδύνατο για οποιονδήποτε εχθρικό στρατό να το προσεγγίσει χωρίς να γίνει αντιληπτό.

Η στρατηγική σημασία του φρουρίου φαίνεται επίσης στην αρχιτεκτονική του. Το οχυρό είναι χτισμένο με συνδυασμό λίθων και τούβλων, με αρκετούς προμαχώνες και παρατηρητήρια στην περίμετρό του. Οι προμαχώνες χρησιμοποιούνταν για την αποθήκευση πυρομαχικών, ενώ τα παρατηρητήρια χρησιμοποιούνταν για την επιτήρηση τυχόν επερχόμενων εχθρικών στρατών.

Το φρούριο διαθέτει επίσης αρκετά μυστικά περάσματα και διαδρομές διαφυγής ενσωματωμένες στην αρχιτεκτονική του, τα οποία χρησιμοποιούνταν από τους Γιαντάβα για να διαφύγουν σε περίπτωση εχθρικής επίθεσης. Ο σχεδιασμός του φρουρίου επέτρεπε επίσης στους υπερασπιστές να ρίχνουν βραστό λάδι ή καυτό νερό στους εχθρικούς στρατιώτες, καθιστώντας το αδιαπέραστο φρούριο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.