Στα σώματα ασφαλείας και στον στρατό, όσοι γίνονται μέλη καλούνται να είναι γενναίοι απέναντι στον κίνδυνο. Στην Ινδονησία από το 1965, αυτό δεν ήταν αρκετό. Τουλάχιστον για τις γυναίκες.

Οι γυναίκες για πολλές δεκαετίες, αν ήθελαν να γίνουν αστυνομικοί ή να μπουν στον στρατό, έπρεπε να υποστούν ένα τεστ παρθενίας, μια επίπονη σωματικά και ψυχικά διαδικασία προκειμένου να περάσουν στο επόμενο στάδιο.

Εκτός του ότι θα έπρεπε να είναι όμορφες, ένας γιατρός έκανε το τεστ εισάγοντας δυο δάκτυλα στον κόλπο, ώστε να διαπιστώσει αν ο παρθενικός υμένας είναι ακόμα άθικτος. Μια μέθοδος που ούτως ή άλλως εκτός από επεμβατική είναι και ανακριβής για τον προσδιορισμό της παρθενίας της γυναίκας.

Το Human Rights Watch με έκθεσή του το 2014, έφερε στην επιφάνεια το θέμα, ως παραβίαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου, στην Ινδονησία ψηφίστηκε νόμος που το απαγόρευε. Η αστυνομία φέρεται να το σταμάτησε αμέσως, αλλά τέσσερα χρόνια αργότερα, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε φέτος από τη Δρ. Sharyn Graham Davies του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου του Ώκλαντ, διαπίστωσε ότι οι εξετάσεις του κόλπου και του παρθενικού υμένα εξακολουθούν να αποτελούν βασική πτυχή, ακόμη και αν δεν έχουν καταγραφεί, της στρατολόγησης αστυνομικών στη χώρα.

Το ίδιο και στον στρατό. Η μελέτη του Dr. Davies διαπίστωσε επίσης ότι η εμφάνιση ήταν βασικό συστατικό στις προσλήψεις γυναικών στην αστυνομία. «Πρέπει επίσης να έχουν ένα «ιδιαίτερα καλό σώμα και ένα όμορφο πρόσωπο που συμπληρώνεται με συνέπεια από ένα εγκάρδιο χαμόγελο», αναφέρει η έκθεση, σημειώνοντας ότι οι μετρήσεις του σώματος και το μέγεθος του στήθους καταγράφονται ενώ μια επιτροπή επιλογής ανδρών κρίνει τη φυσική ομορφιά του υποψηφίου για δουλειά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το 2021, ο στρατός της Ινδονησίας ανακοίνωσε επίσημα, πως όλες οι ένοπλες δυνάμεις ότι από εκεί και πέρα δεν θα γίνονται τεστ παρθενίας σε γυναίκες υποψήφιες. Η αστυνομία το είχε κάνει νωρίτερα αλλά δεν το σταμάτησε. Θα περιμένουμε καινούργια μελέτη, για να μάθουμε αν το κράτος της Ασίας επιτέλους έχει σταματήσει αυτή την εξευτελιστική διαδικασία και στην πράξη.