Aκόμα πιο βαθιά στην οικονομική κρίση «βυθίζεται» η ΕΕ μετά την ανακοίνωση της Gazprom για επ’ αόριστον διακοπή του φυσικού αερίου μέσω Nord Stream 1, και τα διεθνή ΜΜΕ πλέον κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για επερχόμενη οικονομική καταστροφή, αφού λόγω των υψηλών τιμών ενέργειας η παραγωγική της βάση διαλύεται και ταυτόχρονα η τιμές εκτοξεύονται.
Είναι χαρακτηριστικό πως το Blοomberg μιλάει για κοινωνικές ταραχές και συνεχή black out στην ΕΕ, ενώ και ο economist προειδοποιεί για οικονομική καταστροφή λόγω ενεργειακής κρίσης.
Από την άλλη οι Financial Times, σε πρόσφατο άρθρο τους αναφέρουν πως οι γερμανικές επιχειρήσεις διακόπτουν τη λειτουργία τους λόγω των υψηλών τιμών του φυσικού αερίου, μάλιστα σχετικές δηλώσεις έκανε και ο υπουργός Οικονομία της Γερμανίας, αποκαλώντας την κατάσταση αυτή «ανησυχητική».
Ταυτόχρονα, το Βερολίνο βρίσκεται σε πανικό και καλεί τους πολίτες να σταματήσουν να καταναλώνουν φυσικό αέριο, καθώς τα αποθέματα δεν έχουν ξεπεράσει το 80% ενόψει του δύσκολου χειμώνα.
Αυτό που όμως δεν αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ είναι ο λόγος που οι Ευρωπαίοι πολίτες -και οι Έλληνες πρώτοι απ’ όλους φυσικά- καλούνται να περάσουν όλο αυτό τον γολγοθά:
Ο λόγος που καταρρέει η Ευρώπη είναι για να μη χάσει στον πόλεμο το διεφθαρμένο καθεστώς Ζελέσνκι και οι ναζί που τον στηρίζουν!
Βέβαια αυτός είναι ο υποτιθέμενος λόγος, ο πραγματικός λόγος για τον πόλεμο δεν είναι το «άγχος» για την Ουκρανία, αλλά η επιθυμία για πλήρη υποταγή της Ευρώπης από τις ΗΠΑ, οι οποίες «επέστρεψαν» δυναμικά για να υποτάξουν την ΕΕ και πρώτους από όλους το Βερολίνο.
Έτσι όλος ο επικοινωνιακός τους μηχανισμός, συμπωματικά ο ίδιος ακριβώς που υποστήριζε με πάθος τις απαγορεύσεις για τον κορωνοϊό, «έπεσε» με τα μούτρα πάνω στην Ουκρανία και δημιούργησε αναπαράγωντας απίστευτους ισχυρισμούς του τύπου «η Ουκρανία πολεμά για την ελευθερία της Ευρώπης» και η Ουκρανία «δεν μπορεί να χάσει»
Ας αναρωτηθούν οι ακραιφνείς υποστηρικτές της Ουκρανίας:
α) Πότε η Ουκρανία ήταν μέρος της δυτικής Ευρώπης.
β) Όσο η Ουκρανία ήταν μέρος της Σοβιετικής Ένωσης, υπήρχε πόλεμος στην Ευρώπη;
Όποιος όμως εξέφραζε αμφιβολίες για τον πόλεμο, ήταν «πράκτορας του Πούτιν», «ψεκασμένος», «προδότης» κλπ. Αυτό, -ταυτόχρονα με τις παρασκηνιακές Αμερικανικές πιέσεις- επηρέασε κι άλλο και στους ανεκδιήγητους Ευρωπαίους πολιτικούς, οι οποίοι υιοθέτησαν το αφήγημα.
Έτσι φτάσαμε, εδώ που φτάσαμε με την Ευρώπη να βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, χωρίς να έχει ακουστεί «κιχ» από κανέναν.