Ο πλουσιότερος άνδρας της Γεωργίας, ο Μπιτζίνα Ιβανισβίλι, προτείνει η χώρα του να ζητήσει συγγνώμη από τους Οσέτιους για τον πόλεμο του 2008 με τη Ρωσία που οδήγησε στην απόσχιση και πλήρη ανεξαρτητοποίηση της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας.

Η Ρωσία αναγνώρισε τη Νότια Οσετία και μια άλλη αποσχισθείσα περιοχή, την Αμπχαζία, ως ανεξάρτητα κράτη μετά την απόκρουση από τα ρωσικά στρατεύματα της προσπάθειας της Γεωργίας να ανακαταλάβει τη Νότια Οσετία σε έναν πενθήμερο πόλεμο το 2008.

Ο Ιβανισβίλι, ένας δισεκατομμυριούχος πρώην πρωθυπουργός που είναι ο επικεφαλής υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος «Γεωργιανό Όνειρο» στις εκλογές της 26ης Οκτωβρίου, δήλωσε ότι το «εγκληματικό καθεστώς» του πρώην προέδρου Μιχαήλ Σαακασβίλι προκάλεσε τον πόλεμο με εντολή ξένων δυνάμεων, σύμφωνα με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Γεωργίας 1TV.

Ο Σαακασβίλι εκτίει ποινή φυλάκισης έξι ετών για κατάχρηση εξουσίας και δεν ήταν δυνατόν να απαντήσει στις κατηγορίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το κόμμα του Ενωμένο Εθνικό Κίνημα (UNM) δήλωσε ότι οι δηλώσεις του Ιβανισβίλι αποτελούν εθνική ντροπή που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ρωσίας και χαρακτήρισε τη δήλωση προδοτική, σύμφωνα με το Interpress News.