ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

Η Λετονία απαγορεύει με νόμο την εισαγωγή φυσικού αερίου από τη Ρωσία

Η Μόσχα ήταν βασικός προμηθευτής για την Λετονία, μέχρι τουλάχιστον το ξέσπασμα του πολέμου

Η Λετονία απαγορεύει με νόμο την εισαγωγή φυσικού αερίου από τη Ρωσία

Η εισαγωγή φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη Λετονία απαγορεύεται πλέον με νόμο που εγκρίθηκε την Πέμπτη από το λετονικό κοινοβούλιο.

Η απαγόρευση εντάσσεται σε πακέτο μέτρων προκειμένου η Λετονία να διαφοροποιήσει τις πηγές προμήθειας φυσικού αερίου και να δημιουργήσει στρατηγικό απόθεμα.

Η απαγόρευση της εισαγωγής αερίου από τη Ρωσία –στο πλαίσιο των μέτρων σε βάρος της Μόσχας εξαιτίας της επέμβασης του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου– πρακτικά μονιμοποιεί μέτρο που είχε ληφθεί ήδη αλλά επρόκειτο να διαρκέσει ως την 1η Ιανουαρίου 2023.

Τι πιστεύετε ότι σηματοδοτούν για τους θεσμούς της Εκκλησίας και της Δικαιοσύνης η βάπτιση των gay στην Βουλιαγμένη και η αποφυλάκιση Λιγνάδη;

  • Εκσυγχρονισμό (4%, 654 Votes)
  • Ντροπή (18%, 3.060 Votes)
  • Αναβάθμιση (1%, 249 Votes)
  • Εξευτελισμό (76%, 12.875 Votes)

Σύνολο ψήφων: 16.838

Loading ... Loading ...

Ο νόμος που εγκρίθηκε ορίζει πως η αρχή που διαχειρίζεται τη διανομή αερίου οφείλει να δημιουργήσει στρατηγικό απόθεμα. Αυτό θα πρέπει να αναπληρώνεται κάθε χρόνο ως την 31η Αυγούστου, ώστε να είναι διαθέσιμες ποσότητες για χρήση σε όλη τη χώρα από την 1η Οκτωβρίου ως την 30ή Απριλίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ρωσία ήταν μέχρι φέτος ο βασικός προμηθευτής αερίου της Λετονίας. Αφότου η Ρίγα έπαψε να αγοράζει ενέργεια από τη Μόσχα, άρχισε να εισάγει ποσότητες αερίου από τη Λιθουανία και να κατασκευάζει τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.