ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Η Ρωσία απαγόρευσε τη λειτουργία του ιδρύματος του Τζορτζ Κλούνεϊ και της συζύγου του Αμάλ Αλαμουντίν

Στην ανακοίνωση των αρχών γίνεται λόγος για ανεπιθύμητη οργάνωση

Η Ρωσία απαγόρευσε τη  λειτουργία του ιδρύματος του Τζορτζ Κλούνεϊ και της συζύγου του Αμάλ Αλαμουντίν

«Ανεπιθύμητη» οργάνωση κηρύχθηκε το ίδρυμα του Αμερικανού ηθοποιού Τζορτζ Κλούνεϊ και της συζύγου του, της δικηγόρου υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Αμάλ Αλαμουντίν – Κλούνεϊ, το οποίο αγωνίζεται κυρίως για τη δικαιοσύνη και την ισότητα και ως εκ τούτου απαγορεύτηκε η λειτουργία του στη Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική γενική εισαγγελία.

Το Ίδρυμα Κλούνεϊ για τη Δικαιοσύνη, αμερικανική μη κερδοσκοπική οργάνωση, “διεξάγει έργο σε χολιγουντιανή κλίμακα που αποσκοπεί στη δυσφήμηση της Ρωσίας, υποστηρίζει ενεργά ψεύτικους πατριώτες και μέλη απαγορευμένων εξτρεμιστικών και τρομοκρατικών οργανώσεων”, αναφέρει η εισαγγελία σε ανακοίνωσή της.

“Υπό το πρόσχημα των ανθρωπιστικών ιδεών, αυτοί οι ‘αγωνιστές για τη δικαιοσύνη’ (…) προωθούν πρωτοβουλίες για ποινικές διώξεις κατά των πλέον υψηλόβαθμων ρωσικών αρχών”, καταγγέλλει η ρωσική γενική εισαγγελία.

“Οι δραστηριότητες της μη κυβερνητικής οργάνωσης Clooney Foundation for Justice κηρύχθηκαν ανεπιθύμητες στο έδαφος της χώρας μας”, καταλήγει στην ανακοίνωσή της, η οποία φέρει τον τίτλο: “Η ρωσική γενική εισαγγελία εκτίμησε το υποκριτικό ταλέντο των ακτιβιστών του Χόλιγουντ”.

Οι ρωσικές αρχές δεν έχουν σταματήσει να ενισχύουν την καταστολή των αντιπολιτευόμενων φωνών από τον Φεβρουάριου του 2022 που οι ρωσικές δυνάμεις επενέβησαν στην Ουκρανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις αρχές Αυγούστου το γραφείο του γενικού εισαγγελέα είχε κηρύξει “ανεπιθύμητο” το γερμανικό ίδρυμα Κόνραντ Αντενάουερ, το οποίο αποσκοπεί κυρίως στην προώθηση της δημοκρατίας. Τον Ιούλιο απαγορεύτηκε το ρωσικό μέσο ενημέρωσης The Moscow Times.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.