ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου είναι το νέο "Oruc Reis" για όποιον δεν το έχει καταλάβει...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Η Ρωσία θα παραμείνει αποκλεισμένη από τους διεθνείς αγώνες σκακιού – Τι αναφέρει το BBC

Το Κρεμλίνο τονίζει πως η πολιτική πρέπει να μείνει έξω από το σκάκι και να γίνει άρση όλων των κυρώσεων

Η Ρωσία θα παραμείνει αποκλεισμένη από τους διεθνείς αγώνες σκακιού – Τι αναφέρει το BBC

Η σκακιστική ομάδα της Ρωσίας θα παραμείνει αποκλεισμένη από διεθνείς αγώνες και τουρνουά σκακιού, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Διεθνής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (Fide).

Η Γενική Συνέλευση της Fide, που πραγματοποιήθηκε στην Βουδαπέστη ψήφισε υπέρ της διατήρησης των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και της συμμάχου της, Λευκορωσίας.

Και οι δύο χώρες εκδιώχθηκαν από την ομοσπονδία μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Όσοι υποστηρίζουν την κίνηση λένε ότι το σκάκι στη Ρωσία ελέγχεται από τον Βλαντιμίρ Πούτιν, με άτομα όπως ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, να βρίσκεται στην διοίκηση της Ρωσικής Ομποσνδίας Σκακιού.

Σύμφωνα με το BBC, η πλειοψηφία των αντιπροσώπων στη Βουδαπέστη ψήφισε υπέρ μιας πρότασης για διεξαγωγή διαβουλεύσεων με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) σχετικά με τη δυνατότητα άρσης ορισμένων περιορισμών κατά των παιδιών και των ευάλωτων ομάδων.

Ωστόσο, οι απαγορεύσεις εναντίον της εθνικής ομάδας της Ρωσίας, των επισήμων, της σημαίας και του ύμνου σε διεθνείς διοργανώσεις θα παραμείνουν.

Η τελική απόφαση ανήκει πλέον στο στρατηγικό όργανο της ομοσπονδίας, το Συμβούλιο της Fide, το οποίο είναι απίθανο να ανατρέψει τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας.

Εξήντα έξι χώρες υποστήριξαν την πρόταση, έναντι 21 που την καταψήφισαν, ενώ 41 απείχαν.

«Είναι μια νίκη για την Ουκρανία», δήλωσε στο BBC ο Βίκτορ Καπούστιν της Ουκρανικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας.

Είναι σημαντικό να διατηρηθούν οι κυρώσεις ή ακόμη και να ενισχυθούν», ανέφερε.

Η Ρωσία είπε ότι η πολιτική πρέπει να μείνει έξω από το σκάκι και προέτρεψε τους άλλους εκπροσώπους να ψηφίσουν για την άρση όλων των κυρώσεων.

Το Κίεβο υποστηρίχθηκε από την Αγγλία, τη Σκωτία, την Ουαλία, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και πολλά άλλα δυτικά έθνη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ΔΟΕ, με την οποία συνδέεται η Fide, είχε επίσης συστήσει στον οργανισμό να συμμορφωθεί με μια προηγούμενη απόφαση του Ολυμπιακού οργάνου ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας στον αθλητισμό παραμένουν σε ισχύ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.