ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Το πιο αστείο στις «δημοσκοπήσεις» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ερωτώνται και οι νεοδημοκράτες αν «πρέπει να είναι υποψήφιος;»!
prodeals.gr

Η συμβουλή Αμερικανίδας χημικού για την τέλεια ετοιμασία ενός τσαγιού, που εξόργισε τους Άγγλους

Διπλωματικό... επεισόδιο ΗΠΑ - Βρετανίας

Η συμβουλή Αμερικανίδας χημικού για την τέλεια ετοιμασία ενός τσαγιού, που εξόργισε τους Άγγλους

Μια Αμερικανίδα ακαδημαϊκός είχε το «θράσος» να προτείνει προσθήκη αλατιού για την ετοιμασία ενός τέλειου τσαγιού, πυροδοτώντας έναν καταιγισμό αστεϊσμών και σε διπλωματικό επίπεδο μεταξύ Βρετανίας και ΗΠΑ.

Το ένα φλιτζάνι («cuppa») τσάι αποτελεί εθνικό θεσμό στη Βρετανία, τόσο «βρετανικό» όσο και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, οι παμπ και τα καταστήματα fish and chips.

Οπότε όταν η Αμερικανίδα χημικός Μισέλ Φρανκ υποστήριξε ότι χρειάζεται μια πρέζα αλατιού για την τέλεια ετοιμασία ενός τσαγιού, προκάλεσε μεγάλη… αναταραχή.

Η αμερικανική πρεσβεία στο Λονδίνο παρενέβη για να αποφευχθούν οποιεσδήποτε τριβές της Ουάσινγκτον με τον στενότερο σύμμαχό της.

«Θέλουμε να εγγυηθούμε στους καλούς ανθρώπους του Ηνωμένου Βασιλείου ότι η αδιανόητη ιδέα προσθήκης αλατιού στο εθνικό ρόφημα της Βρετανίας δεν είναι η επίσημη πολιτική των ΗΠΑ. Και δεν θα γίνει ποτέ», ανέφερε η πρεσβεία με ανάρτηση στο X.

«Ας ενωθούμε στη βαθιά αλληλεγγύη μας και ας δείξουμε στον κόσμο ότι όταν πρόκειται για τσάι, συμφωνούμε στο ίδιο πράγμα».

Η ανάρτηση με γλώσσα χιουμοριστική τελείωσε λέγοντας ότι η πρεσβεία θα συνεχίσει να φτιάχνει τσάι «με τον σωστό τρόπο» – χρησιμοποιώντας φούρνο μικροκυμάτων.

Το γραφείο του υπουργικού συμβουλίου της Βρετανίας, αρμόδιο για την επίβλεψη της λειτουργίας της κυβέρνησης, δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην πλάκα.

«Εκτιμούμε την Ειδική μας Σχέση, ωστόσο, πρέπει να διαφωνήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας… Το τσάι φτιάχνεται μόνο με βραστήρα», απάντησε το βρετανικό γραφείο με ανάρτηση.

Τα αστεία αυτά έρχονται 250 χρόνια μετά το Boston Tea Party, όταν οι φόροι στο τσάι που επιβλήθηκαν από τη Βρετανία στις αποικίες της προκάλεσαν ένα πραγματικό ρήγμα μεταξύ των δύο πλευρών και Αμερικανοί πέταγαν σεντούκια με τσάι στο λιμάνι της Βοστώνης. Ακολούθησε ο πόλεμος για την ανεξαρτησία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η «ιδιαίτερη σχέση», ένας όρος που επινοήθηκε από τον Ουίνστον Τσόρτσιλ, καθορίζει τις σχέσεις Βρετανίας-ΗΠΑ μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτή η ιδιαίτερη σχέση δίνει το περιθώριο για τέτοια αστεία όπως το τελευταίο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.