ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δεν ξέρω ποιος θα κερδίσει στις αμερικανικές εκλογές αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι μόνο ο Τραμπ μπορεί να σώσει το δολάριο ως νόμισμα...
prodeals

Η χαρά των κρεατοφάγων: Ανοίγει το πρώτο μουσείο μπάρμπεκιου στον κόσμο

Θα ανοίξει στο Κάνσας Σίτι του Μιζούρι την άνοιξη του 2025

Η χαρά των κρεατοφάγων: Ανοίγει το πρώτο μουσείο μπάρμπεκιου στον κόσμο

Το πρώτο μουσείο μπάρμπεκιου στον κόσμο θα ανοίξει στο Κάνσας Σίτι του Μιζούρι την άνοιξη του 2025.

Τα διαδραστικά εκθέματα του Μουσείου BBQ θα ασχοληθούν με τις διάφορες περιοχές και τα είδη του μπάρμπεκιου, αφού πρώτα θα κάνουν μια εκπαίδευση των επισκεπτών για το τι περιλαμβάνει ένα μπάρμπεκιου: κρέας, τρίψιμο/μπαχαρικό, ξύλο, φωτιά, καπνός και σάλτσα. Και, φυσικά, το κατάστημα δώρων θα διαθέτει σάλτσες, rubs και άλλα είδη που σχετίζονται με το μπάρμπεκιου.

Το μουσείο θα καταλάβει έναν χώρο 392 τετραγωνικών μέτρων στο εμπορικό κέντρο Crown Center στο Κάνσας Σίτι.

Ο Jonathan Bender, ιδρυτής του μουσείου, είναι συγγραφέας που καλύπτει το μπάρμπεκιου για περισσότερα από 15 χρόνια, έχει διατελέσει κριτής στο American Royal World Series of Barbecue του Κάνσας Σίτι και δημιούργησε το ντοκιμαντέρ «Burnt Legend» για τη χαρακτηριστική σπεσιαλιτέ της πόλης, τα λεγόμενα burnt ends (πρόκειται για τις καμένες άκρες από το ψημένο brisket – μοσχαρίσιο στήθος). Ο Alex Pope, σεφ και ιδιοκτήτης του κρεοπωλείου ολόκληρων ζώων «Local Pig», είναι εταίρος στο μουσείο.

«Το μπάρμπεκιου έχει να κάνει με το να μοιράζεσαι και να συναντιέσαι με τους άλλους», δήλωσε ο Bender στο CNN. «Το μπάρμπεκιου δεν είναι απλώς φαγητό. Είναι κουλτούρα» πρόσθεσε.

«Μέρος της αμερικανικής κουλτούρας το μπάρμπεκιου»

«Το μπάρμπεκιου είναι αυθεντικό και νόστιμο», συνέχισε ο Bender. «Αποτελεί, επίσης, μέρος της αμερικανικής κουλτούρας εδώ και αιώνες, φέρνοντας τους ανθρώπους κοντά για γεύματα και χρησιμεύοντας ως ένας τρόπος ώστε να σηματοδοτηθούν ή να γιορταστούν μεγάλες στιγμές για μια κοινότητα».

Στον πρώτο όροφο του εμπορικού κέντρου Crown Center υπάρχει το εστιατόριο Burnt End BBQ, όπου μπορεί κανείς να δοκιμάσει τα burnt ends. Από την πλευρά του, ο Μπέντερ προτείνει τα ακόλουθα εστιατόρια στην πόλη: LC’s Bar-B-Q, Big T’s, Arthur Bryant’s, Slap’s, Joe’s Kansas City, Gate’s, Danny Edwards BLVD BBQ.

Το Κάνσας Σίτι φιλοξενεί περισσότερα από 100 τοπικά εστιατόρια μπάρμπεκιου και πολλούς διαγωνισμούς, συμπεριλαμβανομένου του World Series of Barbecue, που ξεκινά τέλη Οκτωβρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέχρι να ανοίξει, οι επισκέπτες μπορούν να δουν μια μικρογραφία του μουσείου κοντά στη σχεδιαζόμενη είσοδό του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.