
Η αμερικανική κυβέρνηση προχώρησε στην απαγόρευση της εισόδου αλλά και στην απέλαση, ενός Γάλλου ερευνητή, μετά από κριτική που ο ίδιος φαίνεται να άσκησε κατά του προέδρου Ντόλαντ Τραμπ.
Σύμφωνε με τις πληροφορίες, ο ερευνητής στον τομέα του διαστήματος, θα εκπροσωπούσε το CNRS (Centre national de la recherche scientifique) σε συνέδριο κοντά στο Χιούστον, όταν κατά την είσοδό του στις ΗΠΑ, οι τελωνειακές υπηρεσίες του αεροδρομίου πραγματοποίησαν τυχαίο έλεγχο στον υπολογιστή και το κινητό του τηλέφωνο.
Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, στις συνομιλίες του ερευνητή βρέθηκαν μηνύματα «που δείχνουν μίσος κατά του Ν.Τραμπ και δύνανται να χαρακτηρισθούν τρομοκρατία».
Ο επαγγελματικός και ο προσωπικός του εξοπλισμός κατασχέθηκαν και απελάθηκε στην Ευρώπη στις 10 Μαρτίου.
Η γαλλική κυβέρνηση από την πλευρά της κάνει λόγο για την «προσωπική γνώμη» του ερευνητή, εκφράζοντας παρόλα αυτά «λύπη για την κατάσταση», καθώς και την προσήλωση της γαλλικής κυβέρνησης «στην πανεπιστημιακή και επιστημονική συνεργασία».
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.