Περισσότεροι από 50 άνθρωποι διασώθηκαν αφού εγκλωβίστηκαν στην οροφή ενός νοσοκομείου του Τενεσί, στις ΗΠΑ, την Παρασκευή (27/7) λόγω σφοδρής πλημμύρας που προκλήθηκε από τον τυφώνα «Helene».

Οι δεκάδες άνθρωποι που παγιδεύτηκαν στην κορυφή του νοσοκομείου Unicoi County στο Έργουιν του Τενεσί, μεταφέρθηκαν όλοι ασφαλείς από το βράδυ της Παρασκευής, είπε στο CNN ο Μάικλ Μπέικερ, δήμαρχος του Έρβιν.

«Είχαμε μια συνεχή ροή ελικοπτέρων που τους παραλαμβάνουν και τους αφήνουν στην πόλη σε ασφαλή μέρη», δήλωσε ο Baker νωρίτερα την Παρασκευή.

Η «Ballad Health», η οποία διαχειρίζεται το νοσοκομείο Unicoi, ειδοποιήθηκε ότι το νοσοκομείο έπρεπε να εκκενωθεί περίπου στις 9:30 π.μ. τοπική ώρα την Παρασκευή.

Όμως λόγω των πλημμυρών και των ισχυρών ανέμων από τη φονική καταιγίδα, ασθενοφόρα και ελικόπτερα δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο κτήριο εγκαίρως και με ασφάλεια.

Συνολικά 54 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στην ταράτσα και άλλοι επτά επιβιβάστηκαν σε λέμβους διάσωσης, ανέφερε η «Ballad Health» σε ανακοίνωσή της νωρίτερα την Παρασκευή.

Ανάμεσα στους εγκλωβισμένους ήταν και 11 ασθενείς.

Το Νοσοκομείο της Κομητείας Unicoi «κατακλύθηκε από εξαιρετικά επικίνδυνο και ταχέως κινούμενο νερό», ανέφερε η δήλωση στο X.

«Λόγω του πόσο γρήγορα ανέβαινε το νερό γύρω και μέσα στο νοσοκομείο, τα σκάφη διάσωσης δεν μπόρεσαν επίσης να απομακρύνουν τους ανθρώπους με ασφάλεια», διευκρινίζει.

Το Unicoi County Hospital είναι ένα τοπικό νοσοκομείο 10 κλινών.

Το Έργουιν, βρίσκεται περίπου 100 μίλια ανατολικά του Νόξβιλ, στα νότια Απαλάχια Όρη, κοντά στα σύνορα του Τενεσί με τη Βόρεια Καρολίνα.

Τουλάχιστον 45 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πέντε πολιτείες κατά τη διάρκεια της καταιγίδας Χέλεν, η οποία προκάλεσε ξαφνικές πλημμύρες στα νοτιοανατολικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η καταιγίδα έχει αφήσει εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις χωρίς ρεύμα, κατέστρεψε σπίτια και οδήγησε στο κλείσιμο των δρόμων.