ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Οι ΗΠΑ πήραν 300 εκατ, ευρώ από τη Novartis χάρη στον Παύλο Σαράκη. Η Ελλάδα τι ακριβώς πήρε, είπαμε;

Ισραήλ: Παρατείνεται για 45 επιπλέον μέρες η απόφαση απαγόρευσης του Al Jazeera

Το υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε πως η λειτουργία του συνιστά απειλή για την ασφάλεια

Ισραήλ: Παρατείνεται για 45 επιπλέον μέρες η απόφαση απαγόρευσης του Al Jazeera

Για επιπλέον 45 ημέρες παρατάθηκε από τη ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών της χώρας η απαγόρευση που επιβλήθηκε στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera (Αλ Τζαζίρα) προκειμένου να εκπέμπει στο Ισραήλ.

Η απαγόρευση ισχύει αφότου το υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε πως η λειτουργία του συνιστά απειλή για την ασφάλεια.

Ένα δικαστήριο του Τελ Αβίβ την περασμένη εβδομάδα επικύρωσε μια αρχική απαγόρευση διάρκειας 35 ημερών στη λειτουργία του Al Jazeera στο Ισραήλ, την οποία επέβαλε η κυβέρνηση στο πλαίσιο της εθνικής ασφάλειας, ένα μέτρο που έληξε χθες.

Σε μια ξεχωριστή απόφαση σχετικά με ένα αίτημα του Αλ Τζαζίρα κατά του κλεισίματός του, το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ απεφάνθη ότι το μέτρο σε βάρος του τηλεοπτικού δικτύου «δημιουργεί δικαστικό προηγούμενο» και έδωσε διορία στην ισραηλινή κυβέρνηση έως την 8η Αυγούστου να καταθέσει επιχειρήματα για «ποιον λόγο δεν θα πρέπει να καθοριστεί ότι ο Νόμος για την Αποτροπή ενός ξένου Τηλεοπτικού Δικτύου να πλήξει την Εθνική Ασφάλεια» είναι άκυρος.

Το Al Jazeera υποστήριξε στο δικαστήριο ότι δεν υποκινεί τη βία ή την τρομοκρατία και ότι η απαγόρευση είναι δυσανάλογη, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα. Το δίκτυο, το οποίο επέκρινε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα, δεν έχει προς το παρόν σχολιάσει σχετικά.

Οι καλωδιακές και δορυφορικές μεταδόσεις του δικτύου και η πρόσβαση στους ιστοτόπους του θα παραμείνουν αποκλεισμένες, ανέφερε το υπουργείο Επικοινωνιών του Ισραήλ.

«Δεν θα επιτρέψουμε στο τρομοκρατικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα να εκπέμπει από το Ισραήλ και να θέτει σε κίνδυνο τους μαχητές μας», δήλωσε ο Σλόμο Κάρχι, προσθέτοντας πως ο νόμος τον εξουσιοδοτεί, από τη θέση του υπουργού Επικοινωνιών, να λάβει τέτοιου είδους δράση σε βάρος ξένων τηλεοπτικών δικτύων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεδομένης της σοβαρότητας του πλήγματος σε βάρος της κρατικής ασφάλειας, είμαι πεπεισμένος ότι οι εντολές για το κλείσιμο επίσης θα παραταθούν στο μέλλον», τόνισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.