ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Τότε είπε «ΟΧΙ» ένας μεγάλος Έλληνας. Σήμερα πού θα βρούμε τον «μεγάλο Έλληνα»;
prodeals

Ισραήλ: Τέλος η βοήθεια της UNRWA στη Γάζα – Aντιδράσεις και αιτήματα για αναθεώρηση από την διεθνή κοινότητα

Το νομοσχέδιο της απόφασης πέρασε με 92 ψήφους υπέρ και 10 κατά

Ισραήλ: Τέλος η βοήθεια της UNRWA στη Γάζα – Aντιδράσεις και αιτήματα για αναθεώρηση από την διεθνή κοινότητα

Το ισραηλινό κοινοβούλιο πέρασε νόμο με την οποίο διακόπτεται κάθε βοήθεια από την Υπηρεσία Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ (UNRWA) προς την Παλαιστίνη.

Αν και το σχέδιο νόμου δεν εμποδίζει τεχνικά την υπηρεσία να λειτουργεί στην Γάζα, αλλά και στις κατεχόμενες από το Ισραήλ περιοχές της Δυτικής Όχθης, η κίνηση αυτή περιορίζει σημαντικά την ικανότητα της UNRWA να ανταποκρίνεται σε αυτές τις περιοχές.

Αξίζει να σημειωθεί πως το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με 92 ψήφους υπέρ και 10 κατά, προκαλώντας τις αντιδράσεις της διεθνούς κοινής γνώμης.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο υπάρχουν εκκλήσεις για αναθεώρηση του νομοσχεδίου, το οποίο εγείρει «σοβαρές ανησυχίες για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα».

Σε ανακοίνωση της η UNRWA αναφέρει:

«Η UNRWA παρέχει ουσιαστική και σωτήρια ανθρωπιστική βοήθεια και βασικές υπηρεσίες σε Παλαιστίνιους πρόσφυγες στη Γάζα, την Ανατολική Ιερουσαλήμ, τη Δυτική Όχθη και σε ολόκληρη την περιοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Χωρίς το έργο της, η παροχή τέτοιας βοήθειας και υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης, της υγειονομικής περίθαλψης και της διανομής καυσίμων στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη θα παρεμποδιζόταν σοβαρά αν όχι αδύνατη, με καταστροφικές συνέπειες σε μια ήδη κρίσιμη και ταχέως επιδεινούμενη ανθρωπιστική κατάσταση, ιδιαίτερα στη βόρεια Γάζα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.