Ένας καταζητούμενος Ιταλός μαφιόζος συνελήφθη, μετά από σχεδόν 4 χρόνια φυγής στη Νότια Αμερική, όταν «προδόθηκε» από μία φωτογραφία του στον τάφο του Π.Εσκομπάρ.

Ο λόγος για τον Λουίτζι Μπελβεντέρε, ένας από τους πλέον καταζητούμενους άνδρες της Ιταλίας, ο οποίος εντοπίστηκε στην πόλη Μεντεγίν, όπου είχε την έδρα του το καρτέλ του διαβόητου βαρόνου των ναρκωτικών Πάμπλο Εσκομπάρ.

Τον πρόδωσε η φωτογραφία δίπλα στον τάφο του Π.Εσκομπάρ
Η ιταλική αστυνομία δημοσίευσε μια εικόνα του να ποζάρει δίπλα στον τάφο του Π.Εσκοπάρ, όταν ανακοίνωσε τη σύλληψή του. Παρά το γεγονός ότι διέφυγε από την Ευρώπη για να αποφύγει τις κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών, συνέχισε να «δραστηριοποιείται στην οργάνωση αποστολών ναρκωτικών από τη Νότια Αμερική προς την Ευρώπη», ανέφερε η αστυνομία.

Ο Μπελβεντέρε, που πιστεύεται ότι είναι περίπου 32 ετών, βρισκόταν στον κατάλογο της ιταλικής κυβέρνησης με τους πιο επικίνδυνους φυγάδες.

Με καταγωγή από την Καζέρτα, βόρεια της Νάπολης, «ειδικευόταν στην παράνομη εισαγωγή κοκαΐνης» και χρησίμευε ως βασικό σημείο επαφής μεταξύ των φατριών της μαφίας και των κολομβιανών παραγωγών κοκαΐνης, ανέφερε η ιταλική αστυνομία σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή. Στην Ιταλία συνεργαζόταν με τους Casalesi, οι οποίοι ανήκουν στη διαβόητη μαφιόζικη οργάνωση τύπου Camorra.

Σημειώνεται ότι ο Μπελβεντέρε διέφευγε από τον Δεκέμβριο του 2020, όταν καταδικάστηκε σε σχεδόν 19 χρόνια κάθειρξη για διεθνή διακίνηση ναρκωτικών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!