ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Καλιφόρνια: «Χρύσωσαν» με αποζημίωση 5,6 εκατ. δολαρίων σύζυγο κρατούμενου που έγδυσαν και εξευτέλισαν πριν από επισκεπτήριο

Της ζήτησαν να γδυθεί, να υποβληθεί σε τεστ χρήσης ναρκωτικών και εγκυμοσύνης να κάνει ακτινογραφία και αξονική τομογραφία σε νοσοκομείο ενώ σε έλεγχο την υπέβαλε και ένας άνδρας γιατρός

Καλιφόρνια: «Χρύσωσαν» με αποζημίωση 5,6 εκατ. δολαρίων σύζυγο κρατούμενου που έγδυσαν και εξευτέλισαν πριν από επισκεπτήριο

Η Κριστίν Καρντένας κέρδισε αποζημίωση ύψους 5,6 εκατομμυρίων δολαρίων μετά την μήνυση που υπέβαλλε για τον εξονυχιστικό έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους πριν από επισκεπτήριο στον κρατούμενο σύζυγό της το 2019.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους της η Καρντένας έπεσε θύμα σεξουαλικής βίας καθώς οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι της φυλακής στην περιοχή Τεχατσάπι της Καιφόρνιας την έγδυσαν προκειμένου να της δώσουν το «πράσινο φως» για το επισκεπτήριο.

Το περιστατικό συνέβη στις 6 Σεπτεμβρίου 2019 με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους να ζητούν από την Καρντένας να γδυθεί, να υποβληθεί σε τεστ χρήσης ναρκωτικών και εγκυμοσύνης, να κάνει ακτινογραφία και αξονική τομογραφία σε νοσοκομείο ενώ σε έλεγχο την υπέβαλε και ένας άνδρας γιατρός.

«Αυτό που ήθελα με τη μήνυσή μου ήταν να διασφαλίσω ότι δεν θα περάσουν άλλοι αυτά που πέρασα εγώ» δήλωσε η Καρντένας μετά τη δικαίωσή της.

Από τα 5,6 εκατομμύρια δολάρια, τα 3,6 εκατ. θα καταβληθούν από την πολιτεία της Καλιφόρνια και τα υπόλοιπα από τους άλλους εναγόμενους ανάμεσα στους οποίους δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι και ένας γιατρός.

Σύμφωνα με τη μήνυση, στην Καρντένας πέρασαν χειροπέδες, την έβαλαν να περπατήσει με εξευτελιστικό τρόπο κατά τη μεταφοράς της από και προς το νοσοκομείο, της αρνήθηκαν νερό και τουαλέτα και της ζήτησαν να πληρώσει τα 5.000 δολάρια για τα ιατρικά έξοδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Γιατί θες να τον δεις Κριστίνα; Δεν χρειάζεται να το κάνεις. Είναι επιλογή σου και αυτό είναι μέρος της επίσκεψης» φέρεται να είπε ένας σωφρονιστικός υπάλληλος στην Καρντένας, στην οποία τελικά δεν επετράπη να δει τον σύζυγό της μολονότι δεν βρέθηκε τίποτα ύποπτο σε βάρος της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.