ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

Κι όμως σε αυτό το μέρος όπου δεν μπορείς να πεθάνεις

Μπορείς αλλά σε περιμένει ταλαιπωρία...

Κι όμως σε αυτό το μέρος όπου δεν μπορείς να πεθάνεις

Το Αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ βρίσκεται στον Αρκτικό Ωκεανό, βόρεια της ηπειρωτικής Ευρώπης, στα μισά περίπου της απόστασης ανάμεσα στη Νορβηγία και τον Βόρειο Πόλο. Μόνο 3 νησιά του κατοικούνται, με το μεγαλύτερο νησί του είναι το Σπλίτσμπέργκεν και η μεγαλύτερη κατοικημένη περιοχή το Λόνγκγιαρμπιεν.

Το Σβαλμπαρντ είναι το μέρος όπου μπορεί να μείνει όποιος θέλει χωρίς να χρειάζεται βίζα, διαβατήρια, έγγραφα από τις τοπικές αρχές. Για αυτό και κατοικείται κυρίως από μετανάστες.

Είναι το πιο βόρειο κατοικημένος μέρος, έχει το πιο βόρειο πανεπιστήμιο στο κόσμο, την πιο βόρεια εκκλησία, και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει η πιο βόρεια ζυθοποιία.

Θεωρείται μέρος της νορβηγικής επικράτειας, και έχει στρατηγική σημασία για την εξερεύνηση και αξιοποίηση του αρκτικού ωκεανού.

Δεν υπάρχουν νοσοκομεία, αν κάποιος αρρωστήσει θα πρέπει να μεταφερθεί με μεγάλη δυσκολία στην Νορβηγία, ενώ δεν υπάρχουν ούτε μαιευτήρια, με αποτέλεσμα γεννούν οι γυναίκες χωρίς οποιαδήποτε άνεση προσφέρει η εξέλιξη της ιατρικής.

Όμως το πιο παράδοξο που συμβαίνει σε αυτό το μέρος, είναι ότι δεν μπορείς να ταφείς εκεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το μέρος είναι τόσο παγωμένο, όλο το χρόνο, όπου τα σώματα διατηρούνται και δεν λιώνουν. Ακόμα όταν γινόταν οι ταφές εκεί, τα πτώματα έβγαιναν από τη Γη που είχαν ταφεί εξαιτίας του πάγου που τα πίεζε προς τα πάνω. Έτσι πάρθηκε η απόφαση να μην γίνονται πια κηδείες και να θάβονται αλλού, αν δεν επιθυμούν την αποτέφρωση φυσικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.