Τη ζωή τους έχασαν τουλάχιστον έξι άνθρωποι από τα σαρωτικό πέρασμα του κυκλώνα Όσκαρ στην Κούβα το Σαββατοκύριακο στη διάρκεια του γενικού μπλακ άουτ, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, Μιγκουέλ Ντίαζ Κανέλ.

Ο κυκλώνας έφθασε στην Κούβα την Κυριακή και πέρασε ως τροπική καταιγίδα με ανέμους και σφοδρές βροχοπτώσεις από τις ανατολικές ακτές της νησιωτικής χώρας της Καραϊβικής.

Η ανατολική επαρχία του Γκουαντανάμο υπέστη σοβαρές ζημιές λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας, όπως ανακοίνωσε από τηλεοράσεως ο πρόεδρος της χώρας.

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στο μεγαλύτερο μέρος της πρωτεύουσας της Κούβας

Την Παρασκευή είχε καταρρεύσει το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας με αποτέλεσμα να προκληθεί γενικό μπλακ άουτ και να βυθιστεί η χώρα των 10 εκατ. κατοίκων στο σκοτάδι.

Το μπλακάουτ πυροδότησε μικρές διαδηλώσεις και μια αυστηρή προειδοποίηση από την κυβέρνηση της Κούβας ότι θα τιμωρηθούν όσοι πρωτοστατούν σε ταραχές.

Ο διαχειριστής του ηλεκτρικού δικτύου της Κούβας δήλωσε ότι μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας είχε αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στο μεγαλύτερο μέρος της πρωτεύουσας Αβάνα των δύο εκατομμυρίων κατοίκων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, σύμφωνα με τις Αρχές, πολλοί κάτοικοι εκτός της πρωτεύουσας παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.