Στην διασπορά των fake news από την πλευρά της Μεγάλης Βρετανίας, απάντησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Σύμφωνα με τον ισχυρισμό του επικεφαλής της βρετανικής υπηρεσίας ασφαλείας ΜΙ5, Κεν Μακάλουμ, η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ρωσίας GRU είναι αποφασισμένη να προκαλέσει χάος στη Βρετανία και την Ευρώπη 

Συγκεκριμένα ο Κεν Μακάλουμ ανέφερε σε μια πρόσφατη δήλωσή του ότι η GRU είναι σε «διαρκή αποστολή για να προκαλέσει χάος στους δρόμους της Βρετανίας και της Ευρώπης: έχουμε δει εμπρησμό, δολιοφθορά και περισσότερα».

Η Μόσχα δεν άφησε αναπάντητους τους ισχυρισμούς αυτούς, με τον Ντμίτρι Πεσκόφ να δηλώνει σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων πως: «η Ρωσία δεν θα δεχθεί τέτοιους ισχυρισμούς και πως δεν αξίζουν να τους δίνεται προσοχή. Όλες αυτές οι δηλώσεις είναι απολύτως ατεκμηρίωτες και αβάσιμες».
Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του πολέμου στην Ουκρανία, ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες που αποτελούν τους «μπροστάρηδες» του ΝΑΤΟ, έχουν κατηγορήσει χωρίς τεκμηριωμένα στοιχεία τους Ρώσους για εχθρικές δραστηριότητες σε όλη την ήπειρο ειδικά τους τελευταίους μήνες.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!