ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Le Figaro: «Όλο και περισσότεροι στρατιωτικοί στην Ισπανία γίνονται… τρανς γυναίκες»

Στην Ισπανία από το 2023, είναι δυνατή η αλλαγή φύλου στην ηλικία των 16 ετών με τη συμπλήρωση ενός εντύπου

Le Figaro: «Όλο και περισσότεροι στρατιωτικοί στην Ισπανία γίνονται… τρανς γυναίκες»

Εκτενές ρεπορτάζ του Le Figaro αποκαλύπτει ότι πολλοί αστυνομικοί αλλά και στρατιωτικοί γίνονται τρανς γυναίκες με μία απλή δήλωση στο ληξιαρχείο χωρίς απαραίτητα να χρειάζεται να λάβουν ορμόνες ή να καταφύγουν σε χειρουργική επέμβαση.

Μάλιστα προβαίνουν στη συγκεκριμένη κίνηση για να επωφεληθούν από τα μέτρα των θετικών διακρίσεων.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ισπανία από το 2023, είναι δυνατή η αλλαγή φύλου στην ηλικία των 16 ετών με τη συμπλήρωση ενός εντύπου.

Όπως φαίνεται στο βίντεο ο δεκανέας Ρομπέρτο ​​Περδιγκόνες, ένας δυνατός τύπος που ποζάρει αρρενωπός μπροστά από τη μεγάλη του μοτοσικλέτα στο διαδικτυακό μέσο El Español , είναι πλέον γυναίκα. «Εξωτερικά νιώθω ετεροφυλόφιλος άντρας, αλλά κατά βάθος είμαι μια λεσβία. Και αυτό είναι που μετράει. «Γι’ αυτό έγινα νόμιμα γυναίκα », λέει. Είναι ένας από τις πολλές χιλιάδες Ισπανούς που έκαναν μετάβαση φύλου το 2023, μετά την ψήφιση νόμου που διευκολύνει τη μετάβαση, με απλή δήλωση στο ληξιαρχείο , χωρίς απαραίτητα να χρειάζεται να λάβουν ορμόνες ή να καταφύγουν σε χειρουργική επέμβαση.

Η ιστορία θα ήταν ανέκδοτη αν ο Ρομπέρτο ​​Περδιγκόνες δεν κατηγορούνταν, παραδόξως, από την κύρια ισπανική ένωση LGBT για… απάτη του νόμου. Με άλλα λόγια, η «Federación Estatal de Gais, Trans, Bisexuales, Intersexuales y más» (FELGTBi+) ζητά από το ισπανικό δικαστικό σύστημα να διώξει τον Roberto Perdigones, με το σκεπτικό ότι δεν είναι πραγματικό τρανς άτομο.

Ο δεκανέας εξήγησε στην El Español ότι η μετάβαση του φύλου του θα του επέτρεπε να αυξήσει τον μισθό του κατά 15%, λόγω θετικών μέτρων διάκρισης που υποτίθεται ότι επιτάχυναν τη θηλυκοποίηση του στρατού ενθαρρύνοντας τη σταδιοδρομία των γυναικών στα συντάγματα. Και δεν είναι μόνο αυτό: με μια προφανή αίσθηση πρόκλησης, ο στρατιώτης αφηγείται πώς μπόρεσε να εμφανιστεί ενώπιον των ανωτέρων του με περισσότερο κούρεμα από αυτό που του επέτρεπαν οι κανονισμοί στο παρελθόν, όταν ήταν ακόμη άνδρας, και ότι επίσης ωφελείται στον στρατώνα των στρατιωτών από ένα ιδιωτικό δωμάτιο, “με μπάνιο μόνος μου” , ένα πλεονέκτημα που αποκτάται πολύ λογικά σύμφωνα με τον ίδιο, καθώς η νέα του ταυτότητα φύλου τον εμποδίζει να μοιραστεί την υγεία των ανδρών και ότι από σεβασμό για τις γυναίκες, δεν μπορεί μοιράζονται είτε τα δικά τους. Σε μια άλλη σημείωση, πιστεύει ότι το γεγονός ότι είναι τώρα γυναίκα θα του δώσει ίσως περισσότερες ευκαιρίες με τον δικαστή του οικογενειακού δικαστηρίου να αποκτήσει από κοινού την επιμέλεια του γιου του.

Τυπικά, τίποτα δεν απαγόρευε στον Roberto Perdigones να γίνει γυναίκα, αφού στην Ισπανία αρκεί πλέον να συμπληρώσει ένα διοικητικό έντυπο, όταν κάποιος είναι τουλάχιστον 16 ετών, για να αλλάξει το φύλο του στο ληξιαρχείο. Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται έρευνα της Telegraph , αρκετοί άλλοι στρατιώτες από τον ισπανικό θύλακα της Θέουτα, στο Μαρόκο, έχουν κάνει το ίδιο βήμα. Υπάρχουν περισσότεροι από τριάντα από αυτούς, σύμφωνα με την El Español. Οι περισσότεροι από αυτούς θα είχαν διατηρήσει τα ανδρικά γεννητικά τους όργανα, ακόμη και το μικρό τους όνομα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.