Η Μελίσα Γουίλιαμς η οποία έπασχε από το σύνδρομο Ραπουνζέλ αναγκάστηκε να νοσηλευτεί επειδή το στομάχι της δεν μπορούσε να κρατήσει το φαγητό.
Τότε, οι γιατροί ανακάλυψαν μια μάζα μαλλιών στο μέγεθος μιας μπάλας ράγκμπι στο στομάχι της. Ακολούθησε χειρουργική επέμβαση, κατά την οποία ο «τριχωτός» όγκος κόπηκε σε τέσσερα τμήματα για να μπορέσει να αφαιρεθεί. Τελικά, η επέμβαση αποδείχθηκε σωτήρια για τη ζωή της ανήλικης.
Η έφηβη από το Λίβερπουλ, τώρα 15 ετών, έτρωγε τα μαλλιά της για να αντιμετωπίσει το άγχος και τον εκφοβισμό, μια κατάσταση που ονομάζεται σύνδρομο Ραπουνζέλ. Η μητέρα της, η 42χρονη Τζάκι, είπε: «Ήταν πολύ απομονωμένη. Δεν συναναστρεφόταν με άλλους και στην πορεία παρατήρησα ότι τα μαλλιά της κονταίνουν όλο και περισσότερο». Πρόσθεσε πως: «Κατέληξε να μείνει εκτός σχολείου γιατί δεν την εκφοβίζει μόνο ένα άτομο, αλλά όλη η τάξη. Είχε χάσει πολύ βάρος και, στην αρχή, νόμιζα ότι είχε διατροφική διαταραχή. Μου είπε “όχι μαμά, απλά πονάω όταν τρώω. Νιώθω ότι το φαγητό έχει κολλήσει στον λαιμό μου”».
Η Μελίσα άρχισε να παραπονιέται για πόνους, οπότε η Τζάκι πήγε την κόρη της στους γιατρούς για να βρουν τι δεν πήγαινε καλά. Είπε: «Το έκανε για δύο με τρία χρόνια, αλλά δεν είχαμε ιδέα μέχρι να επιδεινωθεί η υγεία της». Όταν, τον Σεπτέμβριο του 2021, ο πόνος της Μελίσα επιδεινώθηκε, η Τζάκι την πήγε στο νοσοκομείο. Εκεί, χάρη σε μια ακτινογραφία αποκαλύφθηκε μια τεράστια μάζα μεγέθους μεταξύ 8 και 10 εκατοστών στο στομάχι της.
Η Μελίσα διαγνώστηκε με τριχοτιλλομανία, την καταναγκαστική παρόρμηση να τραβάει κανείς τα μαλλιά του. Ο 50χρονος μπαμπάς της, ο Γκάρι είπε: «Βρήκαμε περίεργες τούφες μαλλιών στο δωμάτιό της. Της το αναφέραμε και τότε μας αποκάλυψε ότι τα έτρωγε». Η Τζάκι ανέφερε επίσης: «Επειδή η μάζα ήταν τόσο μεγάλη έπρεπε να αφαιρεθεί χειρουργικά. Είχε το μέγεθος μιας μπάλας ράγκμπι και έπρεπε να κοπεί σε τέσσερα κομμάτια για να βγει. Έπρεπε να σηκωθεί με δύο χέρια».
Η Μελίσα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση τον Οκτώβριο του 2021 στο Alder Hay Hospital του Λίβερπουλ και παρέμεινε στο νοσοκομείο για τρεις εβδομάδες έπειτα από τέσσερις λοιμώξεις. Η Μελίσα από τότε λαμβάνει βοήθεια από το σχολείο της και τις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων (CAMHS) για να μάθει να αντιμετωπίζει το άγχος της με τεχνικές αναπνοής και ιατρική θεραπεία κάνναβης.
Τέλος, η μητέρα της ανέφερε πως «γίνεται σιγά-σιγά καλύτερα. Τα μαλλιά της έχουν μεγαλώσει όμορφα. Πλέον, ανυπομονεί να πάει για χορό…»