Δύο ακτιβιστές κάλυψαν σήμερα για σύντομο χρονικό διάστημα πίνακα του Πικάσο που βρίσκεται στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου με μια φωτογραφία που δείχνει μια μητέρα και ένα παιδί με αίματα στη Λωρίδα της Γάζας.

Με αυτή την ενέργειά τους οι φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές απαίτησαν την επιβολή εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ καθώς και να σταματήσει η νέα κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου όλες τις νέες άδειες πετρελαίου και φυσικού αερίου που έχουν χορηγηθεί από το 2021.

Από την άλλη πλευρά, η Εθνική Πινακοθήκη ανέφερε πως ο πίνακας δεν υπέστη «καμία ζημιά».

«Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου είναι συνένοχη σε γενοκτονία»
Λίγο πριν από το μεσημέρι, οι δύο τους κόλλησαν τη συγκλονιστική φωτογραφία πάνω στο γυαλί που κάλυπτε το αριστούργημα του Πάμπλο Πικάσο «Μητρότητα (La Maternité)», προτού ρίξουν κόκκινη μπογιά στο πάτωμα της γκαλερί.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν την ασφάλεια να είναι βίαιη σε έναν από τους διαδηλωτές και να τον σπρώχνει σε έναν τοίχο.

«Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου είναι συνένοχη σε γενοκτονία […] παιδιά πεθαίνουν στη Γάζα, χειρουργούνται χωρίς αναισθησία, γυναίκες γεννούν χωρίς καμία ιατρική φροντίδα. Η κυβέρνησή μας είναι συνένοχη», ακούγεται να λέει ο ακτιβιστής στο βίντεο.

«Το 87% του πληθυσμού υποστηρίζει ένα εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ, όμως η κυβέρνηση εξακολουθεί να παρέχει όπλα [στο Ισραήλ]. Η νεολαία αυτής της χώρας πρέπει να πάρει πίσω τη δημοκρατία».

Σύμφωνα με το Al Jazeera, από τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 40.000 Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων 16.456 παιδιά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ακτιβιστής συνέχισε προτρέποντας τους νέους να συμμετάσχουν στο κίνημα Youth Demand.