ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Λωρίδα της Γάζας: Ένα μωρό 10 μηνών είναι το πρώτο κρούσμα πολιομυελίτιδας στην περιοχή

Μετά από 25 χρόνια

Λωρίδα της Γάζας: Ένα μωρό 10 μηνών είναι το πρώτο κρούσμα πολιομυελίτιδας στην περιοχή

Ένα βρέφος, μόλις 10 μηνών, είναι το πρώτο κρούσμα πολιομυελίτιδας εδώ και 25 χρόνια στην Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η Γάζα, δεν έχει καταγράψει κρούσμα της νόσου για περισσότερες από δύο δεκαετίες, αν και ο ιός της πολιομυελίτιδας τύπου 2 εντοπίστηκε σε δείγματα που συλλέχθηκαν από τα λύματα της περιοχής τον Ιούνιο.

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, δήλωσε ότι «ανησυχεί σοβαρά» και επιβεβαίωσε ότι γίνονται προσπάθειες για την έναρξη ενός προγράμματος εμβολιασμού τις επόμενες εβδομάδες.

Το βρέφος που ήταν ανεμβολίαστο, φέρεται να είναι σε σταθερή κατάσταση αφού εμφάνισε παράλυση στο ένα πόδι.

Ο ιός της πολιομυελίτιδας, που μεταδίδεται συχνότερα μέσω των λυμάτων και του μολυσμένου νερού, είναι εξαιρετικά μολυσματικός.

Μπορεί να προκαλέσει παραμόρφωση και παράλυση και είναι δυνητικά θανατηφόρος. Προσβάλλει κυρίως παιδιά κάτω των πέντε ετών.

Οι ανθρωπιστικές ομάδες έχουν κατηγορήσει για την επανεμφάνιση της πολιομυελίτιδας στη Γάζα τη διακοπή των προγραμμάτων εμβολιασμού των παιδιών και τις τεράστιες ζημιές στα συστήματα ύδρευσης και αποχέτευσης εξαιτίας των συγκρούσεων.

Προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση, τα Ηνωμένα Έθνη πιέζουν για μια εβδομαδιαία κατάπαυση του πυρός ώστε να γίνει εκστρατεία εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας για περισσότερα από 640.000 παιδιά κάτω των 10 ετών.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε ότι «εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά στη Γάζα διατρέχουν κίνδυνο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ΠΟΥ έχει εγκρίνει την κυκλοφορία 1,6 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου, η UNICEF συντονίζει την παράδοσή τους μαζί με μονάδες ψύξης και οι ιατρικές ομάδες της UNRWA θα χορηγήσουν τα εμβόλια μόλις φτάσουν στη Γάζα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.