ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Λωρίδα της Γάζας: Οι κάτοικοι καίνε πλαστικά απορρίμματα για να παράγουν καύσιμα (βίντεο)

«Στραφήκαμε σε αυτή τη λύση λόγω της οξείας έλλειψης προϊόντων πετρελαίου»

Λωρίδα της Γάζας: Οι κάτοικοι καίνε πλαστικά απορρίμματα για να παράγουν καύσιμα (βίντεο)

Από την καύση πλαστικών απορριμμάτων προσπαθούν να παράγουν καύσιμα οι Παλαιστίνιοι στην Λωρίδα της Γάζας, αφού το Ισραήλ έχει διακόψει κάθε παροχή πετρελαίου και βενζίνης στην περιοχή.

«Διανύουμε μεγάλες αποστάσεις για να συλλέξουμε πλαστικά και να τα μεταφέρουμε από κτίρια που έχουν καταρρεύσει.

Κάποιες φορές φοβάμαι τις περιπολίες (του ισραηλινού στρατού) και φοβάμαι μήπως πέσουν επάνω μου χαλάσματα ενώ περπατάω», δήλωσε ο Μοσταφά Μοσλέχ, 16 ετών, κρατώντας τα αντικείμενα που συνέλεξε.

Ο συγγενής του, ο Μαχμούντ Μοσλέχ, διαχωρίζει τα αντικείμενα μαζί με άλλους, τα κόβει σε μικρότερα κομμάτια και μετά τα καίει σε έναν αυτοσχέδιο φούρνο που έχει στηθεί ανάμεσα στα ερείπια των κτιρίων.

«Καταφέραμε να μετατρέψουμε τα πλαστικά σε βενζίνη και καύσιμο» δήλωσε ο 35χρονος κάτοικος της Γάζας, που έχει εκτοπιστεί λόγω των συγκρούσεων.

«Στραφήκαμε σε αυτή τη λύση λόγω της οξείας έλλειψης προϊόντων πετρελαίου».

Άλλοι Παλαιστίνιοι, όπως ο 53χρονος οδηγός Φαρίντ Γκόμαα, πηγαίνουν στη Μπεΐτ Λαχία στο βόρειο τμήμα του θύλακα για να προμηθευτούν καύσιμα που έχουν παραχθεί από την καύση πλαστικών.

Αψηφώντας τις συγκρούσεις μεταξύ των μαχητών της Χαμάς και των ισραηλινών δυνάμεων καθώς και τους συχνούς ισραηλινούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς.

«Ερχόμαστε εδώ μέσα στον φόβο και κάνουμε μεγάλη διαδρομή για να πάρουμε ένα λίτρο καυσίμου, που είναι φθηνότερο από άλλα μέρη» δήλωσε ο ίδιος.

Η διαδικασία καύσης των πλαστικών έχει δυσκολίες, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος των εγκαυμάτων αλλά και των βομβαρδισμών.

Δείτε το βίντεο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.