ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στέφανε όλα καλά: Κάνε δικό σου κόμμα!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Μ.Ζούκερμπεργκ: «Λογοκρίναμε περιεχόμενο για τον Covid-19 στο Facebook γιατί πίεζε η κυβέρνηση Μπάιντεν»

Ο Τζο Μπάιντεν είπε στην εταιρεία να «θάψει» αποκλειστικό ρεπορτάζ κατά του γιου του

Μ.Ζούκερμπεργκ: «Λογοκρίναμε περιεχόμενο για τον Covid-19 στο Facebook γιατί πίεζε η κυβέρνηση Μπάιντεν»

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν άσκησε πιέσεις εναντίον του Facebook για λογοκρίσια σε περιεχόμενο που αφορούσε τον Covid-19, είτε είχε να κάνει με fake news, έρευνες, ακόμα και σάτιρα και χιουμοριστικές αναρτήσεις.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta έστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων Jim Jordan, τονίζοντας ότι «ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν, συμπεριλαμβανομένου του Λευκού Οίκου, πίεσαν επανειλημμένα τη Meta να λογοκρίνει περιεχόμενο σχετικό με την πανδημία του κορωνοϊού».

«Το περιεχόμενο που η κυβέρνηση Μπάιντεν ζήτησε από τη Meta να κατεβάσει περιελάμβανε ακόμα χιούμορ και σάτιρα», πρόσθεσε ο ιδρυτής του Facebook.

«Πιστεύω ότι η κυβερνητική πίεση ήταν λανθασμένη και λυπάμαι που δεν ήμασταν πιο ειλικρινείς γι’ αυτό.

Πιστεύω επίσης ότι κάναμε κάποιες επιλογές που, εκ των υστέρων και με νέες πληροφορίες, δεν θα κάναμε σήμερα», έγραψε στη συνέχεια, ζητώντας συγγνώμη και πως κάτι αντίστοιχο δεν θα συμβεί στο μέλλον.

«Θάφτηκε» ρεπορτάζ κατά του Χάντερ Μπάιντεν

Μεταξύ άλλων, ο Ζούκερμπεργκ ζήτησε συγγνώμη από τη New York Post, καθώς η Meta λογόκρινε αποκλειστικό δημοσίευμα που αφορούσε τον Χάντερ Μπάιντεν, τον γιο του Αμερικανού προέδρου που έχει μπλεξίματα με την αμερικανική δικαιοσύνη.

Το δημοσίευμα αφορούσε τη σχέση του Χάντερ με τα ναρκωτικά, το γεγονός ότι οπλοφορούσε παράνομα, πληροφορίες για φοροδιαφυγή και τις δοσοληψίες που κατηγορείται ότι είχε παράνομα με ουκρανικές εταιρείες.

Σύμφωνα με τον CEO της Meta, το FBI τον προειδοποίησε ότι πρέπει να προσέξει το συγκεκριμένο δημοσίευμα, όπως και άλλα, επειδή δημοσιεύτηκαν με αφορμή τις αμερικανικές εκλογές του 2020.

«Οι πράκτορες με ενημέρωσαν, ότι μπορεί να υπήρχε ρωσική ανάμειξη. Ζήτησα από τους ελεγκτές γεγονότων να υποβαθμίσουν την είδηση ως ψεύτικη.

Τελικά, ήταν αληθινή, όπως και άλλες», έγραψε ο Ζούκερμπεργκ στην επιστολή.

Μάλιστα ο Λευκός Οίκος (Τ.Μπάιντεν) όχι μόνο επιβεβαιώνει ουσιαστικά αλλά τονίζει ότι καλώς έκανε τις παρεμβάσεις:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η θέση μας είναι σαφής και συνεπής: πιστεύουμε ότι οι τεχνολογικές εταιρείες και άλλοι ιδιωτικοί φορείς πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τις επιπτώσεις των ενεργειών τους στον αμερικανικό λαό, ενώ παράλληλα κάνουν ανεξάρτητες επιλογές σχετικά με τις πληροφορίες που παρουσιάζουν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.